Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κλέψει οι ΗΠΑ από την Βενεζουέλα

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Η δήλωση έρχεται λίγες μέρες μετά την δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο που κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι κλέβει 5 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χώρα του, χρήματα που όπως είπε ο Μαδούρο, προορίζονταν για την αγορά ουσιών για την παραγωγή φαρμάκων στη Βενεζουέλα και την παράδοσή τους σε νοσοκομειακά δίκτυα, φαρμακεία και δίκτυα ασθενοφόρων”.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι ενώ από την μια ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump είναι υπεύθυνος για το «πιο εγκληματικό μέτρο» εναντίον του λαού της Βενεζουέλας, από την άλλη οι αρχές των ΗΠΑ ήταν έτοιμες να παράσχουν “ανθρωπιστική βοήθεια”.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, κατηγορεί την αντιπολίτευση της χώρας ότι έχει καταχραστεί ένα δισεκατομμύριο δολάρια κρατικά κεφάλαια που κρατούνται σε αμερικανικές τράπεζες.

“Έχουν καταφύγει στην κλοπή των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η Βενεζουέλα σε διάφορες τράπεζες. Αυτά τα χρήματα κατασχέθηκαν κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του Αμερικάνου προέδρου Donald Trump. Πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κλαπεί τους τελευταίους δύο μήνες », αναφέρθηκε ο υπουργός στο κρατικό κανάλι VTV και αναμεταδίδει το Σπούτνικ.

Τα μέτρα που παίρνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποσκοπούν φυσικά στον πόλεμο εναντίον του λαού της Βενεζουέλα που δέχεται τις συνέπειες της κρίσης στην χώρα αλλά και του «εμπάργκο» που προσπαθούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ. Σαυτό τον πόλεμο ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ακόμη και την κλοπή των χρημάτων του δοκιμαζόμενου λαού της Βενεζουέλας.