Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πάτρα – Εργατικό «ατύχημα»: Απεργία στην UNISOL και συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ.

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παραγωγής οικοδομικών υλικών «Unisol» στην Πάτρα μετά το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Τρίτη, όταν 36χρονος εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, ενώ εκτελούσε εργασίες σύνδεσης με το ρεύμα καινούργιου μηχανήματος, έπαθε ηλεκτροπληξία.

Από νωρίς σήμερα το πρωί δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το οποίο προκήρυξε τη σημερινή απεργία, και των Σωματείων βρίσκονται στην πύλη της Unisol, περιφρουρώντας τη σημερινή απεργία και καλώντας στο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (οδός Κολοκοτρώνη).

Όσον αφορά το εργατικό «ατύχημα», σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης για τη συγκεκριμένη εργασία, προκειμένου να μη σταματήσει η παραγωγή. Μάλιστα, το εργοστάσιο παρά το «ατύχημα» συνέχισε να δουλεύει κανονικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ακολουθώντας τα «χνάρια» της CO0SCO και άλλων εργασιακών κάτεργων. Η παραγωγή σταμάτησε μόνο μετά την άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το οποίο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο και απαίτησε να σταματήσουν οι εργασίες.

ergatiko atyxima patra 4

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την εργοδοσία της «Unisol», θυμίζοντας μεταξύ άλλων την «προϊστορία» της, αφού «είναι η ίδια εταιρεία που απέλυσε συνδικαλιστή, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας πριν από δύο χρόνια, γιατί διεκδικούσε μέτρα προστασίας και πάλευε για να μην περάσουν αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στην εργατική τάξη!». Καλεί συνολικά την εργατική τάξη της Πάτρας σε επαγρύπνηση, επισημαίνοντας την ανάγκη «να ενταθούν οι έλεγχοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σύγχρονα κάτεργα που έχουν διαμορφωθεί,να οργανωθεί στα σωματεία της και να απαιτήσει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

«Δεν θα επιτρέψουμε να σακατεύονται καθημερινά εργάτες στους χώρους δουλειάς, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κάτεργα που διοικούνται με τον φόβο και κυριαρχεί ο κίνδυνος του ατυχήματος και η ανασφάλεια..!» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

Σε ανακοίνωσή της για το «ατύχημα», η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι άλλοι πρωτοπόροι εργάτες δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε ζούγκλα, να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας». Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον εργαζόμενο και καταγγέλλει κυβέρνηση και εργοδοσία «για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε κρεματόρια».

902.gr

che guevara 008