Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πάτρα: Τοποθετήθηκαν κάγκελα σε τμήμα της παραλιακής ζώνης για να αποφευχθεί συνωστισμός πληθυσμού (ΦΩΤΟ)

Κάγκελα ώστε να σταματήσει ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού τοποθέτησαν συνεργεία του Δήμου Πατρέων στην παραλιακή ζώνη, από το Θεατράκι έως την οδό Κανελλοπούλου.

«Μετά και τον περιορισμό της κίνησης στην περιοχή της πλαζ, παρατηρήθηκε, τις τελευταίες μέρες, ένας συνωστισμός πολιτών, διαφόρων ηλικιών, στην παραλιακή ζώνη από το Θεατράκι μέχρι την Κανελλοπούλου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στον περιορισμό της κίνησης των συμπολιτών μας γιατί ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι μεγάλος. Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο, στο πλαίσιο μιας γενικότερης και επίπονης προσπάθειας που κάνει ο δήμος μας μέσω και των Κοινωνικών Υπηρεσιών και των άλλων Διευθύνσεων, να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια που περνάει σήμερα ο λαός μας και να έχουμε στη συνέχεια τη δύναμη να διεκδικήσουμε, ο δήμος και οι φορείς, τα δικαιώματα των εργαζομένων και της πόλης μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, λόγω φόβου διασποράς του κορονοϊού, είχε εισηγηθεί με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν την Τρίτη 14 Απρίλη, χημικές τουαλέτες ανδρών και γυναικών σε κάθε λαϊκή αγορά οι οποίες, όπως τονίζει ο δήμος, «αποσύρονται στο τέλος της λαϊκής αγοράς, απολυμαίνονται και στήνονται ξανά την επόμενη ημέρα σε κάθε λαϊκή». Επίσης ξεκαθαρίζει πως «τα συνολικά μέτρα προστασίας από τη Δημοτική Αρχή, με εργαζόμενους από άλλες Υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τους Συλλόγους επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές, έχουν αποδώσει και έχουμε θετικά αποτελέσματα».

paraliaki zoni patraw1 paraliaki zoni patraw2

Πηγή:902.gr