Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου

Στις απώλειες του καλλιτεχνικού κόσμου προστίθεται και αυτή της ηθοποιού Άννα Πολυτίμου.

Η Αννα Πολυτίμου – Παπακωνσταντίνου, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών, μετά από πρόταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η πορεία της συνεχίστηκε με τη συνεργασία της με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν, η Ελλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κ.ά. Συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ και Δημοτικά Θέατρα, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και παράλληλα υπήρξε σπουδαία ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου.

Μαζί με τον ηθοποιό, δάσκαλο του θεάτρου και σύζυγό της, Νίκο Παπακωνσταντίνου, αποδύθηκαν σε έναν δύσκολο αγώνα καταφέρνοντας να χτίσουν ένα θέατρο, αντίγραφο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου, στο χωριό Ανω Σέττα στην Εύβοια, ενώ από το 1994, με τον γιο της, Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, και την Ματίνα Παπαγεωργίου, δημιούργησαν τον θίασο «Κασταλία», στον οποίο κατ’ επανάληψη έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και ποιητικού έργου.

Η ΚΟΒ Hθοποιών της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών Αττικής του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού Αννας Πολυτίμου, στην οικογένειά της, Δημήτρη, Ματίνα και Νίκο Παπακωνσταντίνου, και στους οικείους της. «Πάντα περήφανη και δυναμική, υπηρέτησε με σθένος τον χώρο του θεάτρου, αφήνοντας το έντονο αποτύπωμά της, αλλά και ολόκληρο τον κλάδο μέσα από τη συνδικαλιστική της δράση στο Σωματείο Ηθοποιών, εμπνέοντας ποιοτικά και αγωνιστικά τον κλάδο μας και τους νεότερους συναδέλφους», σημειώνει.

Ριζοσπάστης.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα