Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Παπαδάκη

Έφυγε από τη ζωή, χτες Σάββατο 2 Μαρτίου, η ηθοποιός Πόπη Παπαδάκη. Αν και ξεκίνησε ως αθλήτρια σε κωπηλατικούς αγώνες αποσπώντας μετάλλια και κύπελλα, το 1955 την κερδίζει η υποκριτική τέχνη ξεκινώντας εμφανίσεις στο σανίδι δίπλα σε σπουδαίους θεατρίνους.

Γεννήθηκε 1930 (ή 1927) στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε μέλος του Ναυτικού ομίλου Θεσσαλονίκης και έλαβε μέρος στους κωπηλατικούς αγώνες «Ελευθερία» το 1945 και στους Πανελλήνιους Κωπηλατικούς Αγώνες το 1946. Τιμήθηκε με μετάλλια και κύπελλα. Από το 1955 έως το 1985, έλαβε μέρος σε 72 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, παίζοντας δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς όπως Παξινού, Μινωτής, Βαλάκου, Παπαμιχαήλ, Φυσσούν, Αρώνη, Καρέζη κ.ά . Συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του θεάτρου μας. Ξεχωριστή ήταν η ερμηνεία της στη “Λυσιστράτη” στο ρόλο της Μυρρίνης σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού στην Επίδαυρο.

Στη τηλεόραση πήρε μέρος στις σειρές “Οι τελευταίοι εγγονοί” ¨”Οι τρεις χάριτες”, “Οι φρουροί της Αχαϊας” . Μετά το θέατρο έγινε καθηγήτρια υποκριτικής στη σχολή Διομήδη Φωτιάδη μεταδίδοντας στους αγαπημένους της μαθητές όλη τη πλούσια εμπειρία της και τις γνώσεις της για το θέατρο. Μιας και δεν απέκτησε παιδιά τα τελευταία χρόνια της ζωής της πρόσφερε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο σε ιδρύματα για την προστασία των παιδιών.