Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Καίτη Φειδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ, με μεγά­λη θλί­ψη, ανα­κοι­νώ­νει τον πρό­ω­ρο θάνα­το της συντρό­φισ­σας και μέλους της ΚΕ, Καί­της Φει­δά­κη, που έφυ­γε σήμε­ρα από τη ζωή, σε ηλι­κία 64 ετών.

Η σ. Καί­τη Φει­δά­κη γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1955, παι­δί εργα­τι­κής οικο­γέ­νειας, η μητέ­ρα της ήταν εργά­τρια στην κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γία και ο πατέ­ρας της εργά­της, οδη­γός φορ­τη­γού, ο οποί­ος είχε συμ­με­το­χή στην Εθνι­κή Αντί­στα­ση, μέσα από τις γραμ­μές της ΕΠΟΝ. Εργά­στη­κε και η ίδια ως εργα­το­ϋ­πάλ­λη­λος του ιδιω­τι­κού τομέα σε εργο­στά­σια οινο­ποι­ί­ας — ποτο­ποι­ί­ας και από το 1988 στον «Ριζο­σπά­στη» και στο εκδο­τι­κό του Κόμ­μα­τος, τη «Σύγ­χρο­νη Επο­χή», από υπεύ­θυ­νες θέσεις.

Η σ. Καί­τη Φει­δά­κη συμ­με­τεί­χε στις αντι­δι­κτα­το­ρι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις του λαού και της νεο­λαί­ας της χώρας μας μέσα από τις γραμ­μές της Δημο­κρα­τι­κής Κίνη­σης και του Συλ­λό­γου Νέων Ν. Φιλα­δέλ­φειας, ενώ συμ­με­τεί­χε και στα γεγο­νό­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου, το 1973. Με την πτώ­ση της χού­ντας και τη νομι­μο­ποί­η­ση του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ η σ. Καί­τη Φει­δά­κη οργα­νώ­θη­κε, στις αρχές του 1975, στην ΚΝΕ και το 1977 στο Κόμ­μα, στις Οργα­νώ­σεις της Ν. Φιλαδέλφειας.

Έκτο­τε αφιέ­ρω­σε όλη της τη ζωή στην υπό­θε­ση της εργα­τι­κής τάξης, του σοσια­λι­σμού. Υπη­ρέ­τη­σε το ΚΚΕ με αφο­σί­ω­ση και ανι­διο­τέ­λεια, ανα­λαμ­βά­νο­ντας πολ­λές και υπεύ­θυ­νες κομ­μα­τι­κές δου­λειές, στην περιο­χή της, τη Ν. Φιλα­δέλ­φεια, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή μέσα από τις Αχτί­δες Δυτ. Κέντρου, Βορειο­δυ­τι­κών και Βορεί­ων της ΚΟΑ. Στον κλά­δο της, τα Τρό­φι­μα — Ποτά, ως γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟΒ «ΦΙΞ» και πρό­ε­δρος του κλα­δι­κού Σωμα­τεί­ου Ζύθου — Ποτών και Τυπο­ποι­η­μέ­νων Προ­ϊ­ό­ντων. Ανέ­πτυ­ξε ακό­μα πλού­σια συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση με την ΕΣΑΚ, της οποί­ας υπήρ­ξε μέλος του κλα­δι­κού της γρα­φεί­ου, αλλά και στην ΕΠΗΕΑ, το σωμα­τείο του διοι­κη­τι­κού προ­σω­πι­κού των εφημερίδων.

Η σ. Καί­τη Φει­δά­κη, στα δύσκο­λα για το ΚΚΕ χρό­νια, το διά­στη­μα 1989–1991, έπαι­ξε καθο­ρι­στι­κό ρόλο για τη δια­τή­ρη­ση των επα­να­στα­τι­κών του χαρα­κτη­ρι­στι­κών και για την ανα­συ­γκρό­τη­ση των Κομ­μα­τι­κών του Οργα­νώ­σε­ων. Το 1994 εκλέ­χτη­κε μέλος της Επι­τρο­πής Πόλης της ΚΟΑ. Επί­σης διε­τέ­λε­σε μέλος του Τμή­μα­τος της ΚΕ για την Ισο­τι­μία των Γυναι­κών, της διεύ­θυν­σης του «Ριζο­σπά­στη» και υπεύ­θυ­νη της «Σύγ­χρο­νης Επο­χής», με σημα­ντι­κή συμ­βο­λή στην ανά­πτυ­ξή τους. Με την αδιά­κο­πη κομ­μα­τι­κή της ζωή και δρά­ση εκλέ­χτη­κε μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, στο 19ο και το 20ό Συνέ­δριό του.

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή εκφρά­ζει τα πιο θερ­μά της συλ­λυ­πη­τή­ρια στον σύντρο­φό της Απο­στό­λη Κοσμό­που­λο, τις δύο κόρες της, στην οικο­γέ­νεια και όλους τους οικεί­ους της.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευ­τέ­ρα 20 Μάη και ώρα 15.00 στην αίθου­σα του Παγκό­σμιου Πολι­τι­στι­κού Ιδρύ­μα­τος Ελλη­νι­σμού της Δια­σπο­ράς (Δεκε­λεί­ας και Αττά­λειας 2) και θα είναι πολιτική.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο