Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε ο θρύλος του κλαρίνου, Σταύρος Καψάλης

Πέθανε χτες σε ηλικία 74 ετών ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης.

Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη. Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των δώδεκα ετών και το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και το εργατικό κίνημα του νομού, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του, για το θάνατό του. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Σταύρος Καψάλης υπήρξε από τους τελευταίους της εποχής μας, πρωτομάστορες του Ηπειρωτικού Δημοτικού Τραγουδιού. Γόνος ο ίδιος της μεγάλης σκλήθρας στον Καψαλαίων, υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με εντιμότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια, το δημοτικό τραγούδι της Ηπείρου.

Άνθρωπος απλός, δεν δίστασε ποτέ να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους αγώνες του λαού μας, τραγουδώντας τον πόνο, τη χαρά και την αγωνία του Ηπειρώτη.

Είναι τιμή μας που μας συνόδευσε με το κλαρίνο του, όλα τα τελευταία χρόνια στα λαϊκά γλέντια αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ, συμβάλλοντας και ο ίδιος από το δικό του μετερίζι στη στήριξη των βιοπαλαιστών του νομού μας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στην οικογένειά του και τους οικείους του».