Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε ο Κουβανός συνδικαλιστής Ramón Cardona Nuevo — Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΜΕ

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρωτοπόρος Κουβανός συνδικαλιστής, ιστορικό στέλεχος της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας (CTC) και υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική, Ραμόν Καρντόνα Νουέβο.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της CTC Κούβας και της ΠΣΟ, Ramón Cardona Nuevo.

Ο σύντροφος Cardona, ως στέλεχος της CTC Κούβας διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από το 2000 έως το 2011, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιπρόσωπος της ΠΣΟ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στην συνέχεια Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική. Ξεχώριζε για το συντροφικό του πνεύμα, το αίσθημα καθήκοντος και διεθνισμού, την πίστη του στα ιδανικά της εργατικής τάξης και της Κουβανέζικης Επανάστασης.

Ο σύντροφος Cardona βρέθηκε πολλές φορές στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας στενές συντροφικές σχέσεις με τα ταξικά συνδικάτα της χώρας μας και το ΠΑΜΕ. Εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Κούβας στους εργαζόμενους της Ελλάδας σε χώρους δουλειάς, σε εκδηλώσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις συνδικάτων της Ελλάδας και στο 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους συντρόφους του στην CTC Κούβας, στην ΠΣΟ, στην οικογένεια και τους οικείους του.