Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε ο Λεν Γουέιν, δημιουργός του Wolverine

«Έφυγε» από τη ζωή μια κορυφαίες προσωπικότητες του κόσμου της ένατης τέχνης, αυτής των κόμιξ, ο Λεν Γουέιν. Ο Λεν Γουέιν που θεωρείται… υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας από τις πιο γνωστές φιγούρες των κόμιξ, του Wolverine, πέθανε στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μακρά νοσηλεία, σύμφωνα με πηγές.

len wein

Ο Γουέιν γεννήθηκε το 1948 στη Νέα Υόρκη και ερωτεύτηκε τα κόμιξ από μικρή ηλικία. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 πιάνει δουλειά στο χώρο ως σεναριογράφος, οπότε και αρχίζει να πουλά ιστορίες στους μεγάλους εκδοτικούς οίκους. Το 1971, μαζί με τον έτερο «μεγάλο απόντα», σχεδιαστή Μπέρνι Ράιτσον, δημιουργεί το περίφημο Swamp Thing, ενώ τρία χρόνια αργότερα δημιούργησε, μαζί με τους σχεδιαστές Τζακ Ρομίτα και Χερμπ Τράιμπ, τον Wolverine.

Παράλληλα, ο Γουέιν ήταν επιμελητής του επικού κόμικ (κάποιοι το θεωρούν ως το ζενίθ της ένατης τέχνης) του Άλαν Μουρ και του Ντέιβ Γκίμπονς, το οποίο θεωρείται ότι άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο γράφονται, σχεδιάζονται και διαβάζονται τα κόμιξ.