Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε ο Μάικλ Κόνσταντιν, ο «Gus Portokalos» της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά»

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο ελληνικής καταγωγής Αμερικάνος ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του «Γκας Πορτοκάλος», του πατέρα και παππού στην ταινία «Γάμος αλά Ελληνικά».

Ηταν γεννημένος στο Ρέντινγκ της Πενσιλβάνια το 1927, γιος Ελλήνων μεταναστών, με τον πατέρα του να εργάζεται ως χαλυβουργός. Ο ηθοποιός αποφοίτησε από το Λύκειο το 1946, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Καλιφόρνια για να συνεχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά ήταν πάντα κοντά στις ρίζες του.

Έπαιξε μικρούς ρόλους εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και εμφανίστηκε στην πρώτη του ταινία, The Last Mile with Mickey Rooney το 1959, και είχε έναν μικρό αλλά αξέχαστο ρόλο ως Big John στο The Hustler.

Καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1960 υποδήθηκε αρκετούς τηλεοπτικούς ρόλους με μεγάλους πρωταγωνιστές, πριν φτάσει στην επιτυχία του το 1969 με το ρόλο του κύριου Σέιμουρ Κάουφμαν στην τηλεοπτική εκπομπή αίθουσα 222.

Η σειρά συνεχίστηκε για πέντε σεζόν μεταξύ 1969 και 1974. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν κι άλλοι σπουδαίοι ρόλοι όμως, πολλοί τον έμαθαν ως «Γκας Πορτοκάλος», τον ρόλο του στην ταινία «Γάμος αλά ελληνικά».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα