Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε ο Τζ. Μπους ο πρεσβύτερος ο κήρυκας της «νέας τάξης πραγμάτων»

Πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου εξαπολύθηκε η «Καταιγίδα της Ερήμου», ο πόλεμος που σήμανε την αρχή πολεμικών συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο για την επιβολή της «νέας τάξης πραγμάτων» (διαρκής πόλεμος κατά πάντων για την επιβολή αμερικανικών συμφερόντων). Έκτοτε ο ένας πόλεμος διαδέχεται τον άλλο και έχουν ματοκυλίσει και καταληστεύσει τους λαούς. Έχουν γεμίσει τον κόσμο με κράτη προτεκτοράτα.

Δεν κέρδισε δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επέβαλλε νέους φόρους.

Ο Μπους, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ. Πατέρας του άλλου Προέδρου δολοφόνου των λαών, Τζ. Μπυς του νεότερου.

Ο πετρελαιάς  Τζ. Μπους, γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1924, ήταν γιος γερουσιαστή, μέλος του Κογκρέσου. Ο Τζ. Μπους διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από το 1981 έως το 1989 επί προεδρίας Ρήγκαν, διευθυντής της CIA, από το 1976 έως το 1977 επί προεδρίας Τζέραλντ Φορντ, ενώ ήταν και πρέσβης των ΗΠΑ στη ΛΔ της Κίνας από το 1974 έως το 1975 και πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ από το 1971 έως το 1973. Το 1967 εξελέγη μέλος της βουλής των αντιπροσώπων για τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του Τέξας έως το 1971.