Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέθανε o ζωγράφος και συντηρητής, Σταύρος Μπαλτογιάννης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του μέλους του, ζωγράφου και συντηρητή, Σταύρου Μπαλτογιάννη, στις 9 Μαρτίου 2019, το οποίο θάνατο πληροφορηθήκαμε μετά την κηδεία.

Ο Σταύρος Μπαλτογιάννης γεννήθηκε το 1929 στα Γιάννενα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με τον Γιάννη Μόραλη. Συνέχισε τις σπουδές της ζωγραφικής στην Academia di Belle Arti της Φλωρεντίας. Το 1959 σπουδάζει με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Συντήρηση Έργων Τέχνης στο Instituto Centrale dei Restauro της Ρώμης. Μετά από 3 χρόνια σπουδών παίρνει το δίπλωμα του συντηρητή Έργων Τέχνης. Μένει ένα ακόμα χρόνο και παίρνει το ειδικό δίπλωμα τελειοποίησης σπουδών (perfecionamento) από το ίδιο Instituto. Παράλληλα παρακολουθεί στη Σχολή San Giacomo της Ρώμης μαθήματα για την τεχνική των τοιχογραφιών.

Απασχολήθηκε σαν συντηρητής Έργων Τέχνης και ζωγράφος και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1979.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΤΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.