Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέντε τραυματίες από καταδρομική επίθεση χρυσαυγιτών στη «Φαβέλα» – Οι τρεις στο νοσοκομείο

Καταδρομική επίθεση έκανε ομάδα χρυσαυγιτών σήμερα περίπου στις 7 μ.μ. στο «Χώρο Φαβέλα», στην οδό Ναυάρχου Βότση 11 στον Πειραιά, τραυματίζοντας πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων πιο σοβαρά τη δικηγόρο Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορο πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου τραυματίστηκε σοβάρα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο «Αττικό Νοσοκομείο» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν άλλα δύο άτομα. Άλαλ δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

Η ομάδα των χρυσαυγιτών αποτελούνταν από 7-8 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κράνη. Μπήκαν στο χώρο εκτοξεύοντας απειλές και βρίζοντας, έριξαν δακρυγόνα και με πτυσσόμενα ρόπαλα επιτέθηκαν και χτύπησαν όσους βρίσκονταν εκεί, περίπου 6-7 άτομα. Η επιχείρηση κράτησε περίπου 1,5 λεπτό και αποχωρώντας φώναξαν το σύνθημα «αίμα τιμή χρυσή αυγή».

Σε ανακοίνωσή του ο «Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα» κάνει λόγο για «επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών με λοστούς κράνη και φωτοβολίδες»

Επίθεση στη «Φαβέλα» είχε πραγματοποιηθεί ξανά στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ναζιστικά σύμβολα, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη