Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέραμα — Βασίλης Βατίστας: Δεσμεύομαι ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συμπολιτών μου

Ζητή­σα­με από τον υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο Περά­μα­τος με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, κομ­μου­νι­στή δάσκα­λο Βασί­λη Βατί­στα,. να μας δώσει το στίγ­μα της υπο­ψη­φιό­τη­τάς του. Πώς ένας δάσκα­λος μπο­ρεί να βοη­θή­σει τους συμπο­λί­τες του από τη θέση του δημάρ­χου ή ακό­μη και από την αντι­πο­λί­τευ­ση στο Δημο­τι­κό Συμβούλιο.

– Με ρωτά­τε ποιο είναι το στίγ­μα της υπο­ψη­φιό­τη­τάς μου ως υπο­ψη­φί­ου δημάρ­χου με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση. Καταρ­χήν, η βαθιά γνώ­ση των προ­βλη­μά­των της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, αφού ως εκπαι­δευ­τι­κός έρχο­μαι καθη­με­ρι­νά σε επα­φή με παι­διά πάνω στα οποία αντα­να­κλώ­νται τα προ­βλή­μα­τα αυτά. Προ­σπα­θώ μέσα από την ιδιό­τη­τα του κομ­μου­νι­στή δασκά­λου, που δεν μπο­ρεί να μένει αμέ­το­χος σε αυτά, να αγω­νί­ζο­μαι για την ανα­κού­φι­ση των προβλημάτων.

  • Έτσι, διεκ­δί­κη­σα μαζί με τους συνα­δέλ­φους μου και τους γονείς το πρό­γραμ­μα «σχο­λι­κά γεύ­μα­τα» που υλο­ποι­ή­θη­κε πρώ­τα στο Πέρα­μα και συνε­χί­ζω να διεκ­δι­κώ την επα­να­λει­τουρ­γία του. Συμ­με­τεί­χα σε λαϊ­κές επι­τρο­πές για την επα­να­σύν­δε­ση ρεύ­μα­τος σε οικο­γέ­νειες μαθη­τών μου που τους το έκοψαν.
  • Πάλε­ψα μέσα από το Σωμα­τείο των εκπαι­δευ­τι­κών Κερα­τσι­νί­ου ‑Περά­μα­τος στο οποίο είμαι πρό­ε­δρος μαζί με άλλα σωμα­τεία και φορείς να μην περά­σει το σπί­τι καμιάς λαϊ­κής οικο­γέ­νειας στα χέρια τρα­πε­ζί­τη δίνο­ντας το παρόν στα Ειρη­νο­δι­κεία και όχι μόνο.
  • Αγω­νι­ζό­μουν και αγω­νί­ζο­μαι για μαζι­κούς μόνι­μους διο­ρι­σμούς εκπαι­δευ­τι­κών, για μόρ­φω­ση για όλα τα παι­διά. Για σύγ­χρο­νη κτη­ρια­κή υπο­δο­μή των σχο­λεί­ων και αύξη­ση της χρηματοδότησης.
  • Εξέ­φρα­σα μέσα από το σωμα­τείο μου την αλλη­λεγ­γύη μου στους πλη­γέ­ντες στο Μάτι, στη Μάν­δρα, στους πρό­σφυ­γες, απο­στέλ­λο­ντας τόνους πράγ­μα­τα που μαζέ­ψα­με με τους συνα­δέλ­φους και γονείς.
  • Υπε­ρα­σπί­στη­κα το δικαί­ω­μα των μικρών προ­σφύ­γων για μάθη­ση απαι­τώ­ντας ταυ­τό­χρο­να από την πολι­τεία να λάβει όλα τα μέτρα ομα­λής έντα­ξης στο σχολείο.
  • Συμ­με­τεί­χα και συμ­με­τέ­χω στο τεί­χος απέ­να­ντι στον ρατσι­σμό και το φασισμό.
  • Πάλε­ψα μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης για την απο­μά­κρυν­ση των καζα­νιών του θανά­του και συνε­χί­ζω να το κάνω.
  • Στά­θη­κα στο πλευ­ρό των συμ­βα­σιού­χων καθα­ρι­στριών των σχο­λεί­ων για πλη­ρω­μή των δεδου­λευ­μέ­νων τους, για μόνι­μη και στα­θε­ρή δουλειά.

Αλλά και από τη θέση του δημο­τι­κού συμ­βού­λου με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση που κατέχω,

  • παλεύω μέσα και έξω από το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο για την κατάρ­γη­ση των τρο­φεί­ων, για την απαλ­λα­γή των τελών στις ευπα­θείς ομά­δες, για τη δημιουρ­γία χώρων ανα­ψυ­χής κτλ.
  • Καταγ­γέλ­λω και αντι­στέ­κο­μαι στην εκχώ­ρη­ση των ακι­νή­των του Δήμου (1640 στρέμ­μα­τα) στο Υπερταμείο.
  • Αγω­νί­ζο­μαι για την αξιο­ποί­η­ση του Αρμού προς όφε­λος του λαού.
  • Συμπα­ρα­στέ­κο­μαι στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στην cosco για αξιο­πρε­πείς όρους δου­λειάς και ασφάλειας.

Νομί­ζω ότι αν εκλε­γώ δήμαρ­χος θα μπο­ρέ­σω από καλύ­τε­ρη θέση να αγω­νι­στώ για την ανα­κού­φι­ση του λαού αυτής της πόλης. Πιστεύω βαθιά ότι τον 21ο αιώ­να που η τεχνο­λο­γία και η επι­στή­μη είναι στο ζενίθ, μπο­ρεί ο άνθρω­πος να ζήσει ευτυ­χι­σμέ­νος δου­λεύ­ο­ντας λιγό­τε­ρο και απο­λαμ­βά­νο­ντας περισ­σό­τε­ρο. Εμπό­διο μπαί­νει η υπο­τα­γή των επι­τευγ­μά­των αυτών στο βωμό του κέρδους.

Είμαι πεπει­σμέ­νος ότι αν συσπει­ρω­θεί ο λαός με βάση τα ταξι­κά του συμ­φέ­ρο­ντα μπο­ρεί να πετύ­χει κατα­κτή­σεις προς όφε­λός του. Εγώ δεσμεύ­ο­μαι ότι σε αυτόν τον αγώ­να θα είμαι στην πρώ­τη γραμ­μή και από τη θέση του Δημάρ­χου. Είναι εφι­κτό να παρέ­χου­με στη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια υψη­λού επι­πέ­δου παι­δι­κούς σταθ­μούς, κατάλ­λη­λα σχο­λι­κά κτή­ρια, πρω­το­βάθ­μια φρο­ντί­δα υγεί­ας, ανα­ψυ­χή δωρε­άν, αρκεί τα αιτή­μα­τα αυτά να είναι στον προ­σα­να­το­λι­σμό μας ως Δήμος, να διεκ­δι­κού­με από την κεντρι­κή διοί­κη­ση την απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­σή τους από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό ενά­ντια στην οποια­δή­πο­τε προ­σπά­θεια εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σή τους.

Βιογραφικό

Γεν­νή­θη­κα στο Κερα­τσί­νι στις 28 Ιου­λί­ου 1976, αλλά μεγά­λω­σα στο Πέρα­μα. Κατά­γο­μαι από τη Νεά­πο­λη Λακω­νί­ας (Βάτι­κα).

Σπού­δα­σα στο Παι­δα­γω­γι­κό Τμή­μα Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης στο Πανε­πι­στή­μιο Πατρών και άρχι­σα να δου­λεύω στην πρω­το­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση από το 2002. Από το 2005 εργά­ζο­μαι ως δάσκα­λος στο 3ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Περάματος.

Έχω δια­τε­λέ­σει για πολ­λά χρό­νια δια­δο­χι­κά μέλος και γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Κερα­τσι­νί­ου-Περά­μα­τος «Ν. Πλου­μπί­δης». Το 2017 εκλέ­χτη­κα πρό­ε­δρος του Συλλόγου.

Ακό­μα, εκλέ­γο­μαι επί σει­ρά ετών αντι­πρό­σω­πος στις Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις της Διδα­σκα­λι­κής Ομο­σπον­δί­ας, ενώ έχω εκλε­γεί και αντι­πρό­σω­πος σε Συνέ­δρια της ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, είμαι εκλεγ­μέ­νος Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος με την Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στο Πέραμα.

Είμαι παντρε­μέ­νος με τη Μαρία Καβα­λά­ρη, καθη­γή­τρια Γερ­μα­νι­κών στη Μέση Εκπαί­δευ­ση με την οποία έχου­με απο­κτή­σει δύο παιδιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο