Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέραμα – Βασίλης Βατίστας: Δεσμεύομαι ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συμπολιτών μου

Ζητήσαμε από τον υποψήφιο δήμαρχο Περάματος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κομμουνιστή δάσκαλο Βασίλη Βατίστα,. να μας δώσει το στίγμα της υποψηφιότητάς του. Πώς ένας δάσκαλος μπορεί να βοηθήσει τους συμπολίτες του από τη θέση του δημάρχου ή ακόμη και από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

— Με ρωτάτε ποιο είναι το στίγμα της υποψηφιότητάς μου ως υποψηφίου δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Καταρχήν, η βαθιά γνώση των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας, αφού ως εκπαιδευτικός έρχομαι καθημερινά σε επαφή με παιδιά πάνω στα οποία αντανακλώνται τα προβλήματα αυτά. Προσπαθώ μέσα από την ιδιότητα του κομμουνιστή δασκάλου, που δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε αυτά, να αγωνίζομαι για την ανακούφιση των προβλημάτων.

 • Έτσι, διεκδίκησα μαζί με τους συναδέλφους μου και τους γονείς το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» που υλοποιήθηκε πρώτα στο Πέραμα και συνεχίζω να διεκδικώ την επαναλειτουργία του. Συμμετείχα σε λαϊκές επιτροπές για την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένειες μαθητών μου που τους το έκοψαν.
 • Πάλεψα μέσα από το Σωματείο των εκπαιδευτικών Κερατσινίου -Περάματος στο οποίο είμαι πρόεδρος μαζί με άλλα σωματεία και φορείς να μην περάσει το σπίτι καμιάς λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη δίνοντας το παρόν στα Ειρηνοδικεία και όχι μόνο.
 • Αγωνιζόμουν και αγωνίζομαι για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για μόρφωση για όλα τα παιδιά. Για σύγχρονη κτηριακή υποδομή των σχολείων και αύξηση της χρηματοδότησης.
 • Εξέφρασα μέσα από το σωματείο μου την αλληλεγγύη μου στους πληγέντες στο Μάτι, στη Μάνδρα, στους πρόσφυγες, αποστέλλοντας τόνους πράγματα που μαζέψαμε με τους συναδέλφους και γονείς.
 • Υπερασπίστηκα το δικαίωμα των μικρών προσφύγων για μάθηση απαιτώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία να λάβει όλα τα μέτρα ομαλής ένταξης στο σχολείο.
 • Συμμετείχα και συμμετέχω στο τείχος απέναντι στον ρατσισμό και το φασισμό.
 • Πάλεψα μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης για την απομάκρυνση των καζανιών του θανάτου και συνεχίζω να το κάνω.
 • Στάθηκα στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων για πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αλλά και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση που κατέχω,

 • παλεύω μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση των τροφείων, για την απαλλαγή των τελών στις ευπαθείς ομάδες, για τη δημιουργία χώρων αναψυχής κτλ.
 • Καταγγέλλω και αντιστέκομαι στην εκχώρηση των ακινήτων του Δήμου (1640 στρέμματα) στο Υπερταμείο.
 • Αγωνίζομαι για την αξιοποίηση του Αρμού προς όφελος του λαού.
 • Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των εργαζομένων στην cosco για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και ασφάλειας.

Νομίζω ότι αν εκλεγώ δήμαρχος θα μπορέσω από καλύτερη θέση να αγωνιστώ για την ανακούφιση του λαού αυτής της πόλης. Πιστεύω βαθιά ότι τον 21ο αιώνα που η τεχνολογία και η επιστήμη είναι στο ζενίθ, μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει ευτυχισμένος δουλεύοντας λιγότερο και απολαμβάνοντας περισσότερο. Εμπόδιο μπαίνει η υποταγή των επιτευγμάτων αυτών στο βωμό του κέρδους.

Είμαι πεπεισμένος ότι αν συσπειρωθεί ο λαός με βάση τα ταξικά του συμφέροντα μπορεί να πετύχει κατακτήσεις προς όφελός του. Εγώ δεσμεύομαι ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι στην πρώτη γραμμή και από τη θέση του Δημάρχου. Είναι εφικτό να παρέχουμε στη λαϊκή οικογένεια υψηλού επιπέδου παιδικούς σταθμούς, κατάλληλα σχολικά κτήρια, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αναψυχή δωρεάν, αρκεί τα αιτήματα αυτά να είναι στον προσανατολισμό μας ως Δήμος, να διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση την αποκλειστική χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό ενάντια στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησή τους.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Κερατσίνι στις 28 Ιουλίου 1976, αλλά μεγάλωσα στο Πέραμα. Κατάγομαι από τη Νεάπολη Λακωνίας (Βάτικα).

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και άρχισα να δουλεύω στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2002. Από το 2005 εργάζομαι ως δάσκαλος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Έχω διατελέσει για πολλά χρόνια διαδοχικά μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης». Το 2017 εκλέχτηκα πρόεδρος του Συλλόγου.

Ακόμα, εκλέγομαι επί σειρά ετών αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ενώ έχω εκλεγεί και αντιπρόσωπος σε Συνέδρια της ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Πέραμα.

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Καβαλάρη, καθηγήτρια Γερμανικών στη Μέση Εκπαίδευση με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά.