Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πέρα(σ)μα: Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα αυτούς, που χτυπώντας το μετανάστη εργάτη, γίνονται αυτόματα εχθρός κάθε εργαζόμενου, Έλληνα ή ξένου…

Την ώρα που η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα προετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατοντάδες φίλους στη μεγάλη γιορτή μας στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι πραγματοποιώντας την έκθεση ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10, η φασιστικη-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δείχνει για άλλη μια φορά το εγκληματικό της πρόσωπο, με τη δολοφονική επίθεση σε Πακιστανούς μετανάστες, εργάτες γης, το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ασπρόπυργο.

Ομάδα πέντε ατόμων επιτέθηκε με σιδηρογροθιές σε δύο μετανάστες εργάτες, την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου ο ένας παραμένει για νοσηλεία και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα καταδικάζει την εγκληματική αυτή επίθεση των φασιστών σε βάρος των μεταναστών.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, που ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους πέφτουν θύματα άγριας εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τις φασιστικές συμμορίες.

Με οδηγό τη συλλογική δραστηριότητα που απλώνεται αυτές τις μέρες στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι, ισχυροποιούμε την οργανωμένη δράση ενάντια στην πολιτική που τροφοδοτεί το μίσος και το ρατσισμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους, τα νέα παιδιά, να απομονώσουμε αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τη θρέφουν.

Πολεμάμε με τα δικά μας όπλα αυτούς, που χτυπώντας τον μετανάστη εργάτη, γίνεται αυτόματα εχθρός κάθε εργαζόμενου, Έλληνα ή ξένου…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ