Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παγκαλλιτεχνική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας

Τη λήψη μέτρων στήριξης για τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς και τους εργαζόμενους του χώρου της Τέχνης διεκδίκησε το παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας.

«Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους» – «Η πάλη για το ψωμί του καλλιτέχνη είναι αγώνας είναι και τέχνη» αναγραφόταν αντίστοιχα στα πανό του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

kallitexnes diamarturia1

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στον χώρο της Παλιάς Βουλής όπου έγιναν και σύντομοι χαιρετισμοί. Ακολούθησε πορεία στη διάρκεια της οποίας επιστρατεύτηκε η μουσική και η τέχνη για την ανάδειξη των αιτημάτων και των διεκδικήσεων. Η πορεία κατέληξε στη Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά στα γραφεία της ΕΕ και το Μέγαρο Μαξίμου όπου αντιπροσωπεία σωματείων κατέθεσε τα αιτήματά τους.

Στη Λάρισα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος πραγματοποίησε παρέμβαση – εξόρμηση ενημέρωσης στην πλατεία Ταχυδρομείου και στους πεζόδρομους του κέντρου, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις του.

kallitexnes diamarturia2

Πηγή: 902.gr