Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ:  Σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις κλιμακούμενες απειλές κατά της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας, τις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα προς την Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης (COSI) .

Οι πρόσφατες προκλήσεις του Αμερικανού προέδρου Trump, συντονισμένες με την ντόπια ολιγαρχία και την αντιδραστική αντιπολίτευση, συνιστούν μια καταφανή παραβίαση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και μια ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας».

Επίσης αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις που πυροδοτούν και προωθούν μέσα και έξω από τη χώρα, το χάος, την καταστροφή και την τρομοκρατία. Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις ίδιες αντιδραστικές δυνάμεις όπως έκαναν στο πραξικόπημα τον Απρίλιο του 2002, ενώ παράλληλα τολμούν να θέσουν “δημοκρατικά πρότυπα” για το λαό της Βενεζουέλας.

Ενώνουμε τις φωνές μας και τον αγώνα μας με το λαό της Βενεζουέλας και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής που έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, ώστε να γίνουν κυρίαρχοι της τύχης τους και του πλούτου των χωρών τους.

Ζήτω η Αντιιμπεριαλιστική Αλληλεγγύη με το λαό της Βενεζουέλας!».