Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παγκόσμια απήχηση της πρωτοβουλίας των κομμουνιστών να γκρεμίσουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν

Ιδιαίτερη απήχηση και στο εξωτερικό είχε η πρωτοβουλία φοιτητών και μαθητών να στείλουν το δικό τους μήνυμα γκρεμίζοντας το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν. Αγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ο οποίος με τη συνδρομή και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιτέθηκε στη Συρία.

Το γύρω είδηση της προσπάθειας των διαδηλωτών να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν, στο πλαίσιο του φοιτητικού και μαθητικού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για τη Συρία, στο κέντρο της Αθήνας.

«Έλληνες κομμουνιστές προσπαθούν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν σε διαδήλωση για τη Συρία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του σχετικού τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο τονίζει ότι η απόπειρα γκρεμίσματος του αγάλματος έγινε από οπαδούς του ΚΚΕ.

 

truman3

 

Επιπλέον, το πρακτορείο σημειώνει ότι το άγαλμα του 33ου και πρώτου μεταπολεμικού προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί συχνό στόχο διαδηλωτών, έχοντας υπάρξει πολλές φορές θύμα βανδαλισμού, ως σύμβολο του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού» στην Ελλάδα.

truman

Την είδηση αναπαρήγαγαν ειδησεογραφικά μέσα από όλες τις άκρες του κόσμου, από το Sputnik International μέχρι το Arab News, και από το Business Insider μέχρι την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, κάνοντας σχεδόν όλα λόγο για Έλληνες κομμουνιστές που επιχείρησαν να «αποκαθηλώσουν» το άγαλμα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

truman2

Κι αν δεν έπεσε θα πέσει, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Χάρι Τρούμαν: Ένας εγκληματίας πολέμου στο κέντρο της Αθήνας