Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων FISE: Με λύσσα κατά των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 Επι­μέ­λεια Ομά­δα ¡H.lV.S! //  

Η Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία Συν­δι­κά­των Εκπαι­δευ­τι­κών FISE, μέλος της  WFTU, κατα­δι­κά­ζει την λυσ­σα­σμέ­νη επί­θε­ση της αστυ­νο­μί­ας με τη χρή­ση χημι­κών ουσιών και βομ­βών λάμ­ψης κατά των καθη­γη­τών στην Ελλά­δα, που ξεκί­νη­σαν την απερ­γία τους στις 11 Ιανουα­ρί­ου 2019 και δια­δή­λω­σαν έξω από το ελλη­νι­κό κοινοβούλιο.

Οι κυβερ­νη­τι­κές δυνά­μεις «δια­τή­ρη­σης τάξης» τραυ­μά­τι­σαν στο κεφά­λι την καθη­γή­τρια και συν­δι­κα­λί­στρια στην Ομο­σπον­δία Καθη­γη­τών — διευ­θυ­ντι­κό στέ­λε­χος του ΠΑΜΕ, Δρι­μά­λα και το στέ­λε­χος και βου­λευ­τή του ΚΚΕ Γιάν­νη Δελή καθώς και φοι­τη­τές της Φιλο­σο­φι­κής στο Πανε­πι­στή­μιο Αθηνών.

Η ενέρ­γεια αυτή κατα­γρά­φε­ται ως άλλη μια πρά­ξη αυταρ­χι­σμού και βαρ­βα­ρό­τη­τας από την κυβέρ­νη­ση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να περά­σει την αντι­λαϊ­κή της πολιτική.
Οι συνε­χείς μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις των καθη­γη­τών, δασκά­λων και των φοι­τη­τών στην Ελλά­δα διορ­γα­νώ­νο­νται ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο σχε­τι­κά με τις προ­σλή­ψεις, που ανα­κοι­νώ­θη­κε από την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απο­σκο­πεί στον εξα­να­γκα­σμό χιλιά­δων εκπαι­δευ­τι­κών στην ανερ­γία ενά­ντια στην άσκη­ση του δικαιώ­μα­τος για μόνι­μη και στα­θε­ρή απασχόληση.

Οι δάσκα­λοι ζητούν την πλή­ρω­ση των ακά­λυ­πτων θέσε­ων στην Εκπαί­δευ­ση και τη μόνι­μη απα­σχό­λη­ση των 30.000 ανα­πλη­ρω­τών εκπαι­δευ­τι­κών που εργά­ζο­νται με ελα­στι­κές συμ­βά­σεις εργασίας.

Η FISE στη­ρί­ζει τις δια­δη­λώ­σεις των καθη­γη­τών και τα αιτή­μα­τά τους, έτσι ώστε να μην απο­λυ­θεί κανείς και την μόνι­μη πρό­σλη­ψη των ανα­πλη­ρω­τών που  εργά­ζο­νται εδώ και αρκε­τά χρό­νια στα σχολεία.

Όλοι να έχουν μια μόνι­μη και στα­θε­ρή θέση εργασίας!

Σας στέλ­νου­με αγω­νι­στι­κό μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης και σας ευχό­μα­στε καλή τύχη με τον αγώ­να σας!

Η γραμ­μα­τεία

Πηγή |>εδώ<|

ΣΣ.

1 |> Η παρα­πά­νω ανα­κοί­νω­ση κυκλο­φό­ρη­σε (μετα­φρα­σμέ­νη) ευρύ­τα­τα σε πολ­λές χώρες (Μεξι­κό, Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή, Ευρώ­πη ‑Γαλ­λία κλπ)

2 |> βλ και |>  Εδώ και τώρα προ­σλή­ψεις & μονι­μο­ποί­η­ση των αναπληρωτών

daskaloi1

Omada

Επι­κοι­νω­νία - [ FaceBook |>1<|-|>2<| ]Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο