Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παλαιστίνη, Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία… Ως πότε άπραγος;

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Οι δολοφόνοι σιωνιστές εξαφανίζουν τον Παλαιστινιακό Λαό. Κάποιοι Ισραηλινοί παίρνουν θέσεις σε υψώματα για να απολαύσουν την γενοκτονία που επιβάλει ο ναζιστής Νετανιάχου κι η κυβέρνησή του. Βομβαρδίζουν τη Συρία. Οι Νατοϊκοί συνέταιροί τους δολοφονούν ανά τη Γη. Εξαφανίζουν πόλεις, διαλύουν χώρες. Το δουλικό τους και πρωθυπουργός σου, τους αγκαλιάζει. Ο θλιβερός κλόουν Κοτζιάς συνιστά… αυτοσυγκράτηση γενικώς – προφανώς κι από τα θύματα. Δηλαδή, από τους δολοφονημένους από τους ναζιστές της σιωνιστικής κυβέρνησης. Στη χώρα σου πείνα, ανεργία, εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς δουλειά, δικαιώματα, παρόν και μέλλον. Άνθρωποι-φαντάσματα, καταθλιμμένοι, «ερείπια μαύρα της ζωής», σέρνουν χωρίς ελπίδα τις σάρκες τους. Αυτόχειρες, βρεφοκτόνες, παιδοκτόνοι. Κι η τσίκνα από τις σάρκες χιλιάδων που εξαερώνουν οι βόμβες, η καπνιά από τις όμορφες πόλεις που καίγονται ήδη σε κατακλύζουν.

Οι φασίστες χρυσαυγίτες αλωνίζουν ελεύθεροι. Αλλά αν τους αποκαλέσεις φασίστες στην πέφτει η αστική δικαιοσύνη. Επειδή αποκάλεσες τους φασίστες, φασίστες. Η ίδια δικαιοσύνη που προσφάτως ανακάλυψε την βιομηχανία των καταδικαστικών αποφάσεων με… αναστολή για τους οικείους μεγαλοσχήμονες. Που έκανε κι αυτό το αστικό Σύνταγμα της χώρας λάστιχο, με την… αντισυνταγματικότητα των περικοπών των δικών της συντάξεών της και την συνταγματικότητα των περικοπών των συντάξεων των άλλων. Που μέσα στην ταξική τύφλα της δεν είδε αυτούς που φάγανε τα δισεκατομμύρια των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων, που αποβιομηχανοποίησαν και ξεπουλάνε τη χώρα και, εκτός των άλλων, την κατέστησαν κέντρο διερχομένων ξένων δυνάμεων.

Πνίγουν στο αίμα την ανθρωπότητα κι εξολοθρεύουν τους λαούς, για να διαφεντεύει το 1% των δολοφόνων αστών, το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

Κι εσύ στέκεις άπραγος. Η αλήθεια είναι πως είναι τραγικά δύσκολη η θέση σου. Δεν την επέλεξες συνειδητά αυτήν την κατάσταση. Την άφησες όμως να ‘ρθει. Αδιαφόρησες. Ως εκ τούτου ευθύνεσαι. Και τώρα είσαι στα… σχοινιά. Στην κυριολεξία, δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει. Θα εξαφανιστείς αργά, βασανιστικά, εξευτελιστικά, θα πνιγείς στο αίμα των ιμπεριαλιστών και θα βλέπεις τα παιδιά σου να σέρνονται προς ένα αντίστοιχο μαύρο μέλλον ή θα σηκώσεις ανάστημα. Τουλάχιστον, φέρσου όπως τα υπόλοιπα ζώα μπρος στον κίνδυνο:

Θύμωσε! Γρύλισε! Αντιστάσου! Δάγκωσε! Κατασπάραξε!

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ