Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παλαιστίνιοι: «Θα παραμείνουμε ριζωμένοι στη Γη μας σαν την Ελιά και το Θυμάρι»

Σήμερα σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της μεγάλης πορείας επιστροφής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δολοφονήσει εν ψυχρώ πάνω από 200 άοπλους διαδηλωτές – ανάμεσά τους παιδιά (40 τον αριθμό), δημοσιογράφοι, ιατρικό προσωπικό – και τραυματίστηκαν πάνω από 27.000.

palestine5

Το Ισραήλ – με την ανοχή των συμμάχων τους, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση – καταπατώντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με απίστευτη βαρβαρότητα υλοποιεί καθημερινή, με διάφορους τρόπους σχέδιο εξόντωσης ενός λαού που ζητά το αυτονόητο, την πατρίδα του, την πατρίδα του που του την έκλεψαν. Το κράτος τρομοκράτης όταν δεν πυροβολεί εν ψυχρώ παιδιά, βομβαρδίζει κατοικημένος περιοχές, γκρεμίζει σπίτια και οικισμούς, και μόνιμα έχει σε ισχύ ένα εξοντωτικό αποκλεισμό.

palestine3

«Θα παραμείνουμε ριζωμένοι στη Γη μας σαν την Ελιά και το Θυμάρι» είναι το μήνυμα της φετινής «Ημέρας Παλαιστινιακής Γης». «Σήμερα γιορτάζουμε την 43η επέτειο της Παλαιστινιακής Ημέρας της Γης. Τιμούμε όλους εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην καταπολέμηση των παραβιάσεων, της κατοχής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για εμάς, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές ώστε να μπορούν να ζουν με Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Ελευθερία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, πρέσβης Τουμπάσι.

palestine2

Με αφορμή την Ημέρα αυτή, ο κ. Τουμπάσι τονίζει πως «διατρανώνουμε και πάλι το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

palestine1

Μιλώντας για την Ημέρα αυτή, ο πρέσβης Τουμπάσι είπε πως «σήμερα γύρω από τα εδάφη Παλαιστίνης καθώς και άλλων Αραβικών χωρών, πραγματοποιούνται πολλές διαμαρτυρίες και πρωτοβουλίες για να σηματοδοτήσουν αυτή τη σημαντική ημέρα» και προσέθεσε: «Για τους Παλαιστινίους, η Ημέρα της Γης παρουσιάζει μια ευκαιρία όχι μόνο για να σηματοδοτήσει ένα ιστορικό γεγονός, αλλά και για σκέψη νέων και δημιουργικών τρόπων και μεθόδων για περαιτέρω αντίσταση στην κλοπή εδαφών από τους Ισραηλινούς. Είναι επίσης μια ευκαιρία να καλέσουμε τη διεθνή κοινότητα να επιλέξει να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας εκπληρώνοντας τις ευθύνες της καθιστώντας το Ισραήλ υπεύθυνο για τα εγκλήματα πολέμου και την κλοπή της γης. Δηλαδή, η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ μέχρις ότου το Ισραήλ αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, τερματίσει το καθεστώς του απαρτχάιντ και να συμμορφωθεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων». Μέχρι σήμερα, συνέχισε ο Παλαιστίνιος πρέσβης, «η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε να εφαρμόσει τους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον αποικισμό της Δυτικής Όχθης και την καταστροφή της Γάζας» και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία γεγονότα και οι μονομερείς αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ αποτελούν σαφή απόδειξη της ευνοιοκρατίας που απολαμβάνει το Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, δηλαδή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την απόφαση να μετακινηθεί εκεί η Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς και την αναγνώριση των κατακτηθέντων Υψίπεδων του Γκολάν ως εδάφη του Ισραήλ».

palestine4