Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παλαιστινιακά εδάφη: «Ημέρα οργής»

Ένα παλαιστίνιος κείτεται νεκρός, σε δρόμο της Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη. Λίγα μέτρα πιο μακριά στέκονται με τα όπλα τους προτεταμένα για παν ενδεχόμενο, Ισραηλινοί αστυνομικοί, που νωρίτερα τον πυροβόλησαν, θεωρώντας τον «απειλή», καθώς κρατούσε ένα μαχαίρι και φορούσε ένα γιλέκο που έμοιαζε με ζώνη εκρηκτικών.

palaistini1

Το στιγμιότυπο από το φονικό περιστατικό, που σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2017, λίγες μέρες μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό ο Γκόραν Τομάσεβιτς του πρακτορείου Reuters, ο οποίος βρισκόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση στην ευρύτερη περιοχή, καταγράφοντας τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων.

palaistini3

«Είναι ένα σημείο, μήκους 100 μέτρων, που οδηγεί από τη Ραμάλα στον ισραηλινό οικισμό Μπέιτ Ελ, στο οποίο υπάρχει ένας σταθμός ανεφοδιασμού και ένας κυκλικός κόμβος», περιγράφει ο Τομάσεβιτς και θυμάται πως εκείνη την Παρασκευή, την οποία οι Παλαιστίνιοι ονόμαζαν «Μέρα Οργής», είχε προσπαθήσει να περάσει στη Δυτική Όχθη από  ένα άλλο πέρασμα, όμως τα δακρυγόνα που έριχνε ο ισραηλινός στρατός δεν θα του επέτρεπαν να τραβήξει καλές φωτογραφίες.

palaistini4

palaistini5

palaistini6

palaistini7

palaistrini2

Πηγή: dialogos.com.cy