Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του λαού του Καζακστάν

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Καζακστάν που κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και την ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Οι συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, η εκμετάλλευση των πηγών Ενέργειας για τα κέρδη των λίγων έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς που βλέπουν το κόστος ζωής να αυξάνεται καθημερινά με τραγικές συνέπειες.

Στην Ελλάδα είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο φτωχών ανθρώπων να πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με απαρχαιωμένα μέσα καθώς το αυξημένο κόστος πετρελαίου και φυσικού αερίου τα κάνει απρόσιτα στα φτωχότερα στρώματα.

Οι λαοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους δεν είναι “τρομοκράτες”. Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η απαγόρευση των απεργιών, οι διώξεις αγωνιστών εργαζομένων είναι η απάντηση των κυβερνήσεων για να αναχαιτίσουν τη διογκούμενη οργή και αγανάκτηση των λαών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό του Καζακστάν και στον δίκαιο αγώνα του για καλυτέρευση του βιοτικού του επιπέδου, ενάντια στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια, για δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο