Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: «Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη ΓΣΕΕ των εργοδοτών και επιχειρηματικών στελεχών. Τα συνδικάτα ανήκουν στους εργαζόμενους», πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ την ώρα που συνεδρίαζε η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Καλώντας σε πανεργατική απεργία στις 14 Νοεμβρίου, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε: «Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κανείς κάτω από 751 Ευρώ. Συλλογικές Συμβάσεις, κατάργηση των χαρατσιών, δημόσια δωρεάν υγεία – παιδεία, να σταματήσουν οι πλειστηριασμού και οι κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας». Και πρόσθεσε: «Σ’ αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε και σήμερα την πρόταση για πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Νοέμβρη που ήδη έχουν αποφασίσει 18 μεγάλα Εργατικά Κέντρα, μεταξύ των οποίων και το ΕΚΑ και το ΕΚΠ, 12 μεγάλες Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, 212 από τα μεγαλύτερα Συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλα. Θυμίζουμε εδώ τις κινητοποιήσεις μεγάλων κλάδων για τις ΣΣΕ, όπως των Οικοδόμων, των τροφίμων, του Φαρμάκου και άλλων κλάδων».

«Ζητάμε να παρθεί απόφαση, να οργανωθεί δυναμική διεκδίκηση. Φτάνει πια με την υπονόμευση του αγώνα των Συνδικάτων. Η πλειοψηφία της ηγεσίας των εργατοπατέρων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δείτε τη στάση κράτησε: Στη ΓΣΕΕ έλεγαν δε συντρέχει λόγος για απεργία στην Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 10 Οκτώβρη και ξαναμπήκε το θέμα της αγωνιστικής απάντησης. Στο ΕΚΑ πίεζαν να μην παρθεί καμιά απόφαση. Την ίδια στάση κράτησαν και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ήθελαν να καταγραφεί η στάση τους για να πάρουν τα εύσημα από το υπουργείο. Στο ΕΚΑ και σε πολλά Συνδικάτα δεν τα κατάφεραν. Κύριοι της κυβέρνησης, όμως μην τους μαλώνετε. Έδειξαν μεγάλες ικανότητες και τώρα ξαναπροσπαθούν, σήμερα αυτό επιδιώκουν», συμπλήρωσε ο κ. Πέρρος.

Ακόμη, τόνισε: «Δίνουμε σήμα προς της ΓΣΕΕ ότι δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση, να ξεκινήσει συνέδριο χωρίς τις ζωντανές δυνάμεις, που κάθε μέρα δίνουν μάχες, διαβαίνουν τον δύσκολο δρόμο της ταξικής πάλης. Είναι γελασμένοι όσοι έχουν στρογγυλοκαθίσει εδώ στη ΓΣΕΕ ότι η εργατική τάξη και το κίνημά της θα μπει στο περιθώριο». Καταλήγοντας ο κ. Πέρρος υπογράμμισε: «Το ΠΑΜΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και την καλεί να κρίνει τη στάση κάθε συνδικαλιστικής δύναμης απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του».