Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ – ΕΕΔΥΕ – ΕΕΔΔΑ – ΟΓΕ καλούν τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7 το απόγευμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 14 Μάη, στις 7.00 μ.μ. στην πρεσβεία του Ισραήλ, διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Σε μαζική συμμετοχή καλούν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ και η ΣΕΑΑΝ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ «καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα “φωτιά” στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Παράλληλα, εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του “θύτη” με το “θύμα”».

Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ, η οποία καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή από τις ισραηλινές δυνάμεις των Παλαιστινιακών εδαφών, το απαράδεκτο τείχος της ντροπής, τους εποικισμούς, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστίνιων αγωνιστών, ανάμεσά τους γυναικών και νεαρών κοριτσιών, όπως η Άχεντ Ταμίμι.

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η οποία σημειώνει ότι ο ανειρήνευτος και αποφασιστικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, μαζί με τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα για να επιτύχει την πραγματοποίηση του στόχου του για μια πατρίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Συρία που «σημαδεύουν» το Ιράν και αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης της σύγκρουσης.

Ταυτόχρονα καταδικάζει την πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες σχεδιάζουν τις επόμενες μέρες να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ και αποχώρησαν από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, τη Δευτέρα 14 Μάη και ώρα 7μ.μ., στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ! Επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, ορμητήριο για τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών γερακιών. Δυναμώνει τη συνεργασία με το Ισραήλ σε πολιτικό – οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο!

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Απαιτούμε:

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με το λαό και τους εργαζομένους της Συρίας.

Η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.