Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: Η Απεργία στις Προβλήτες της COSCO στις 7 Σεπτέμβρη να γίνει Υπόθεση Όλης της Εργατικής Τάξης

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε Συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, κάθε εργαζόμενο και τίμιο συνδικαλιστή να σταθεί στο πλευρό του μεγάλου αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες του Πειραιά που συνεχίζουν τον παλικαρίσιο αγώνα τους για την υπογραφή ΣΣΕ με νέα Απεργία την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση αφού η COSCO μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Η COSCO κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων παρότι την περίοδο 2007 – 2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%!!! Ενώ μόνο στο Α’ εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%!!! Αντίθετα, η εργοδοσία με τη στήριξη της Κυβέρνησης φτιάχνει Σωματείο-Σφραγίδα με διαδικασίες-εξπρές, για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Ότι κέρδισαν εργαζόμενοι στις Προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια, τα κατάφεραν μαζί με το Σωματείο τους και την στήριξη και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Τώρα η εργατική τάξη να δώσει απάντηση στην πολυεθνική COSCO εκφράζοντας την Αλληλεγγύη της στον μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών.

Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι στην απεργία της Παρασκευής 7 Σεπτέμβρη. Κανένας εργάτης μόνος του.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που διεκδικεί:

Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. 6μελή πόστα λιμενεργατών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια. Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών