Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: «Η αποφυλάκιση Πατέλη είναι νέο “συγχωροχάρτι” στους ναζιστές δολοφόνους»

«Η αποφυλάκιση Πατέλη είναι νέο “συγχωροχάρτι” στους ναζιστές δολοφόνους», σημειώνει το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του για την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη.

Η ανακοίνωση:

«Έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου η φασιστική συμμορία καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και ενώ πυρήνες της επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι ακόμη και σε σχολεία, η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη εκτίμησε ότι ο αμετανόητος φασίστας Πατέλης “δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων”.

Η προκλητική, ανιστόρητη και πρακτικά μεροληπτική θεωρία των “δύο άκρων” βρίσκει την δικαίωση της στην πρόωρη αποφυλάκιση του αρχιναζιστή εγκληματία.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση νομοθετεί τη δίωξη των απεργών, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και τους επιτίθεται με αύρες, βία και χημικά την ίδια ώρα τα ΜΑΤ ατενίζουν τον ορίζοντα μπροστά σε χουλιγκανοφασίστες που πετάνε μολότοφ και σιγά-σιγά η εγκληματική συμμορία των ναζιστών δολοφόνων βγαίνει στους δρόμους για να προστεθεί στα όπλα τους συστήματος.

Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός δε μπορεί να καταπολεμηθεί από αυτούς που υπηρετούν την καπιταλιστική του μήτρα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστών.

Τη στιγμή που ο λαός γίνεται θυσία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζονται οι μισθοί, αυξάνονται οι τιμές σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, στο ψωμί, το σύστημα της εκμετάλλευσης παίρνει τα μέτρα του για να απαντήσει στην διογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση.

Επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και μόνο ο λαός μπορεί να στείλει τον φασισμό πίσω στα σκοτάδια από τα οποία έρχεται.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα να ξεριζώσουν κάθε φασιστική βρωμιά, όπου και όπως αν εμφανιστεί. Με άμεση μαζική, ταξική και μαχητική απάντηση, με δυνάμωμα των αγώνων, να τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους.

Δυναμώνουμε το κάλεσμα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 4 Νοέμβρη».

«Την αγανάκτηση του για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Πατέλη», εκφράζει με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

vivlio mpelogiannis