Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: Η εργατική τάξη δεν θα πληρώσει ξανά – Προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας!

Ανακοίνωση με αφορμή τις νέες αντεργατικές αξιώσεις του ΣΕΒ για την «επόμενη μέρα»

«Οι προτάσεις του ΣΕΒ είναι το σάλπισμα της νέας επίθεσης του “ορατού εχθρού”», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το προχτεσινό δελτίο του ΣΕΒ με θέμα «Απασχόληση μετά τον κορονοϊό».

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Ο Σύνδεσμος των Βιομήχανων επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι εκτός από τη μάχη με τον “αόρατο εχθρό” έχουν να αντιμετωπίσουν την επίθεση των ορατών εχθρών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βιομήχανοι απαιτούν τη μονιμοποίηση των “έκτακτων” και αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης (“Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην κρίση θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο πολιτικής απασχόλησης”) και της δουλειάς – ζωής λάστιχο (“Αμεση υιοθέτηση μιας προληπτικής, ευέλικτης και ολοκληρωμένης στρατηγικής απασχόλησης”).

Για να εφαρμόσουν τον εργασιακό μεσαίωνα και αφού έχουν προχωρήσει σε πάνω από 150.000 απολύσεις μόνο το μήνα Μάρτη, ζητούν νέο ζεστό χρήμα και επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις τους (“μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, χρηματοδότηση των πολιτικών απασχόλησης, αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, όσο και των πόρων του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος SURE”).

Εχοντας γνώση του μεγέθους της πρόκλησης και των αντιδράσεων που θα φέρει στους εργαζόμενους, ο ΣΕΒ διαφημίζει την αγαστή του συνεργασία με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ και τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, για να παρουσιάσει τις προτάσεις σφαγής των εργαζομένων ως “φιλεργατικές” και αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου (“Ενισχυμένος κοινωνικός διάλογος με αφετηρία και τις πρόσφατες κοινές θέσεις των Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών και Συνδικαλιστικών οργανώσεων”).

Ουσιαστικά οι βιομήχανοι ζητούν ο εργοδότης να επιδοτηθεί ξανά άμεσα και να έχει ταυτόχρονα την απόλυτη ελευθερία να απολύει, να αλλάζει συμβάσεις, να κόβει μισθούς, να δουλεύει τους εργαζόμενους μέχρι θανάτου στο όνομα της “επανεκκίνησης της οικονομίας”. Δηλαδή να χρησιμοποιούν τον εργαζόμενο όπως, όσο, όπου θέλουν, αγόγγυστα και με ένα ξεροκόμματο.

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, που οι εργαζόμενοι της Ελλάδας πλήρωσαν με τη ζωή και το αίμα τους, οι εργοδότες έρχονται να απαιτήσουν ο εργάτης να πληρώνει το αφεντικό για να έχει μια δουλειά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αύριο.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ είναι το σάλπισμα της νέας επίθεσης του “ορατού εχθρού”.

Η εργατική τάξη δεν θα πληρώσει ξανά τα κέρδη ή τη χασούρα των αφεντικών!

🎈  Οι μεγάλες συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς έστειλαν το μήνυμα.

🔻 Προετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεσή μας.
🔻 Δυναμώνουμε την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς.
🔻 Μαζικοποιούμε τα σωματεία σε κάθε κλάδο.
🔻 Βάζουμε τις ανάγκες μας μπροστά στις διεκδικήσεις μας.