Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: Με τη γραμμή αυτής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε παρόν ούτε μέλλον

Την ηγεσία της ΓΣΕΕ που, όπως φάνηκε περίτρανα και στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, είναι βαθιά χωμένη και ενσωματωμένη στην πολιτική και στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αναίσχυντα δήλωσε πως το μέλλον των εργαζομένων βρίσκεται στην προοπτική του φόρουμ «Ελλάδα 2040» όπου συμμετέχουν μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά και τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα που αυτοί ελέγχουν.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως με τη γραμμή αυτής της ηγεσίας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε παρόν ούτε μέλλον και όσο πιο γρήγορα την πετάξουν από το σβέρκο τους τόσο καλύτερα θα ανασάνουν!

ΠΑΜΕ PAME logo full

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του για το θέμα το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Και η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ απέδειξε περίτρανα πόσο βαθιά χωμένη και ενσωματωμένη είναι η ηγετική ομάδα στην πολιτική και στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Αυτός ο εργοδοτικός και κυβερνητικός μηχανισμός αναίσχυντα δήλωσε, απαντώντας στην τοποθέτηση της ΔΑΣ, ότι το μέλλον των εργαζομένων βρίσκεται στην προοπτική του φόρουμ “Ελλάδα 2040” των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των κυβερνήσεων και των λυκοσυμμαχιών τους, των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, των ευρωπαϊκών και διεθνών συνδικάτων που αυτοί ελέγχουν, όπως η ETUC και η ITUC. Αυτός ο εργοδοτικός και κυβερνητικός μηχανισμός καλεί τους εργαζόμενους να περπατήσουν μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς, τον Ομπάμα, τον Γκάι Ράιντερ και την Σάρα Μπάροους! ” Εμείς είμαστε με αυτούς”, είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Αυτή είναι η στρατηγική τους, γι’ αυτό και δεν μας προξενεί εντύπωση που για άλλη μια φορά δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για την εργοδοτική και κυβερνητική λαίλαπα της δεκάωρης εργασίας, της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, της περιστολής του απεργιακού δικαιώματος και της καταστολής που σαρώνει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων, μέσα στην πανδημία, που επίσης τους τσακίζει, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

  • Δεν μας προξενεί εντύπωση που το κύριο μέλημά τους είναι αν θα στρογγυλοκαθίσουν στην καρέκλα του προέδρου της ΟΚΕ, αυτού του “θεσμού” χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος!
  • Δεν μας προξενεί εντύπωση που “ξεπλένουν” το αντεργατικό έργο και τα επερχόμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας ότι “θα δουν, θα ενημερωθούν, θα διαβουλευτούν”, ότι “ορισμένα από τα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση”!

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Με τη γραμμή αυτής της ηγεσίας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Όσο πιο γρήγορα την πετάξουν από το σβέρκο τους, τόσο καλύτερα θα ανασάνουν!

Όπως έχει διδάξει και η ιστορική πείρα του εργατικού κινήματος, μόνο στον δρόμο της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα, μακριά από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα βρουν οι εργαζόμενοι διέξοδο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι εδώ για να στηρίξουν και να ενισχύσουν αυτόν τον δρόμο!

Οι αγώνες των εργαζομένων στην Υγεία, στον Επισιτισμό – Τουρισμό, η μάχη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι ελπιδοφόροι.
Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να τους στηρίξουν.
Οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να δυναμώσουν και να πολλαπλασιαστούν και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».


Τοποθέτηση της ΔΑΣ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ 27 Ιανουαρίου 2021