Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: Τιμάμε τη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«13 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνέχιση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού που προετοιμάζουν και συνοδεύουν την επίθεση ενάντια στην ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο.

Και συμπληρώνει:

«Όσες κυβερνήσεις πέρασαν από το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008 και έπειτα, όπως και αυτές που προηγήθηκαν, θωράκισαν και διεύρυναν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στον εχθρό λαό και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Προχώρησαν σε νέους περιορισμούς των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, του δικαιώματος της απεργίας, των διαδηλώσεων, κ.ά. ώστε να εμποδίσουν την οργανωμένη διεκδίκηση, την έκφραση της διογκούμενης οργής και αγανάκτησης του λαού.

Η δικαίωση των ονείρων και των διεκδικήσεων της νέας γενιάς, του αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό βρίσκεται στο δυνάμωμα της συλλογικής, οργανωμένης πάλης, της συμπόρευσης με το ταξικό κίνημα για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στο μισθό, στη ζωή, στην υγεία και την παιδεία».

vivlio mpelogiannis