Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: «Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε»

Συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης το ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και ανάρτησαν πανό με τίτλο “Υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσίων”.

“Κυβέρνηση, τραπεζίτες, δανειστές λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί αυτό που λέμε λαϊκή κατοικία είναι κατάχρηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παραδώσουμε στα νύχια των τοκογλύφων. Δεν βάζουμε στη ζυγαριά από την μία τους μισθούς και τις συντάξεις κι από την άλλη τα σπίτια μας και τα δύο είναι αδιαπραγμάτευτα, αποκτήθηκαν με ιδρώτα κι αίμα και δεν χαρίζουμε τίποτα” επισήμανε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λαυρίου, Συρίγος Βάλσαμος.

pleistiriasmoi pame

Στη συνέχεια ο κ. Βάλσαμος υπογράμμισε ότι “μπροστά στον κίνδυνο της κατάσχεσης, θα βρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Θα συνεχίσουμε τη μάχη σε κάθε Ειρηνοδικείο, σε κάθε συμβολαιογραφειο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο απαιτούμε από την κυβέρνηση την προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Θανάσης Καλαμπαλίκης σημείωσε ” Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο για τους εργαζόμενους και συνολικά για τις λαϊκές οικογένειες. Να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ακόμα και της κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων”.

pleistiriasmoi pame2

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προχωρά ακάθεκτη στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην αρπαγή της περιουσίας του εργαζόμενου, του άνεργου, του χαμηλοσυνταξιούχου, της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες για μια ακόμη φορά ξεφεύγουν αξιοποιώντας τους νόμους του συστήματος. Κατήγγειλαν την πολιτική τους που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα. Τονίζουν ότι οι πλειστηριασμοί έχουν στόχο τη λαϊκή περιουσία, το βιος που με κόπο απέκτησε ο εργάτης πληρώνοντας δυο και τρεις φορές τους τραπεζίτες για ένα κεραμίδι.

pleistiriasmoi pame3

Απαίτησαν:  Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Όχι στη φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

pleistiriasmoi pame4