Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

ΠΑΜΕ Τύπου για Mega: Εξόφληση όλων των οφειλών προς τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

Δεν χωράει καμία απολύτως δικαιολογία για έλλειψη ρευστότητας «και άλλες τέτοιες φλυαρίες» αναφέρει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναφορικά με την άρνηση των μετόχων του Mega να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και ζητεί την εξόφληση όλων των οφειλών προς τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Προειδοποίησε πως «κάθε άλλη ενέργεια και με τη συμβολή της πλειοψηφίας του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, στην κατεύθυνση προτροπής προς τους μετόχους του «Mega» και όσους άλλους καπιταλιστές ή τραπεζίτες εμπλέκονται στην υπόθεση για να «διασώσουν» το κανάλι ώστε να έχουν δουλειά, τους εμπλέκει στις μυλόπετρες του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, με ολέθρια αποτελέσματα για τους ίδιους».

Όπως προσθέτει «ούτε οι θέσεις εργασίας όλων διασφαλίζονται, ούτε τα εργασιακά τους διακαιώματα, αφού θέλουν πάμφθηνους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. Γι’ αυτό υπογράμμισε ότι ακόμα κι αν το κανάλι «σωζόταν», τίποτα δεν τους εξασφάλιζε ότι δεν θα τους άδειαζαν στην επόμενη στροφή. Οι «μέτοχοι» δεν χάνουν, από το μόχθο των εργαζομένων κερδίζουν και διασφαλίζουν τα κεφάλαιά τους, οι εργαζόμενοι είναι οι χαμένοι».

Κάνει λόγο για εξελίξεις που «ξεσκεπάζουν ακόμα περισσότερο τις πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, που αντί να οργανώνουν έστω και στοιχειώδεις διεκδικητικούς αγώνες, επιδίδονται στις συνεννοήσεις με τα αφεντικά, στηρίζοντας απροκάλυπτα τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και «στηρίζουν» τις απεργίες με «ανακοινώσεις»

«Σαν να μην υπήρχαν «χίλιοι λόγοι» λόγω της κατάστασης των εργαζομένων στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στο «Mega», για να πορευθούμε μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα, με αφετηρία τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου – εκτρώματος, ένα δρόμο που οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες απέρριψαν» σημειώνεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο