Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Καταγγέλλει την επίθεση στο δημοσιογραφικό συνεργείο του OPEN

Επίθεση από φασιστοειδή δέχθηκαν χθες δημοσιογράφοι και τεχνικός του τ/σ «Open» κάτω από τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σε ανακοίνωσή τους «καταγγέλλει την επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και σε όλους τους ρεπόρτερ, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ που δουλεύουν, με ευθύνη της εργοδοσίας, μέσα σε απάνθρωπες και πολύ επικίνδυνες συνθήκες, εξαντλητικά ωράρια, αρκετές φορές μονοπρόοωπα συνεργεία και «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση τα ευχολόγια και των πλειοψηφιών των ενώσεων του κλάδου περιττεύουν.

Τώρα είναι κυριολεκτικά ζωτική ανάγκη να διεκδικήσουμε:

–Την εξασφάλιση, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, συνθηκών ασφάλειας για τους εργαζόμενους μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κυριολεκτικά στη ζώνη του πυρός.

–Πλήρη υποστήριξη, με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους, και κάλυψη όλων των αναγκών, μετακίνησης, φαγητού, νερού, φαρμάκων, πρώτων βοηθειών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανάπαυσης, των εργαζομένων που δουλεύουν στα μέτωπα των πυρκαγιών.

–Εναλλαγή, με ευθύνη της εργοδοσίας, πλήρως στελεχωμένων συνεργείων σε χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τους χρόνους εργασίας που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».