Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΜΕ: Χρυσοχοΐδης βγάζει Παναγόπουλο να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους!

Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αντεργατικού τερατουργήματος που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» τις λαϊκές κινητοποιήσεις βρήκε απροκάλυπτη συμπαράσταση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος απογείωσε τη λογική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αφού πρώτα διατύπωσε «εποικοδομητικές» προτάσεις πάνω στο νομοσχέδιο, ο Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα «για τους κομματικούς στρατούς που διαλύουν τα συνέδριά μας», δίνοντας απλόχερα τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στη συκοφαντική εκστρατεία της. Η θέση που διατύπωσε συνολικά για το νομοσχέδιο αυτός που θέλει να αποκαλείται πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων ήταν πως «δε μπορεί να πει ούτε ναι ούτε όχι»!

Το νομοσχέδιο δεν παίρνει από «διορθώσεις»

Τη «σούπα» της συναίνεσης από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού χάλασαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ και ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής.

Ο Δ. Κουμπούρης μετέφερε την εμπειρία των απόμαχων της δουλειάς που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο από τα νεανικά τους χρόνια, ξεκαθαρίζοντας πως το εργατικό – λαϊκό κίνημα πολλές φορές κατάργησε στην πράξη αντιλαϊκούς νόμους.

Σε ανάλογο ύφος, ο Γ. Στεφανάκης σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν σε κανένα «διάλογο» για το νομοσχέδιο, αντίθετα, οργανώνουν μεγάλες διαδηλώσεις για την απόσυρσή του .

Απαράδεκτη η διάταξη για τον «οργανωτή»

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να τοποθετηθούν σε σχέση με την απαράδεκτη διάταξη του νομοσχεδίου που καθιστά τον «οργανωτή» της διαδήλωσης υπεύθυνο για να αποζημιώσει σε περίπτωση καταστροφών

ΠΑΜΕ: Χρυσοχοΐδης βγάζει Παναγόπουλο να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τους εργαζόμενους!

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας την παρέμβαση Παναγόπουλου στην ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, σημειώνει:

«Κε. Χρυσοχοΐδη,

Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής βγάλατε το γνωστό εργατοπατέρα Παναγόπουλο για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή των εργατών, χτυπώντας τις διαδηλώσεις. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να πει ούτε “ναι”, ούτε “όχι”.

Να θυμίσουμε ότι: Η κυβέρνηση της ΝΔ τον έχρισε πρόεδρο της ΓΣΕΕ, με τα ΜΑΤ απέναντι στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Είναι αυτός που δεν μπορεί να κινητοποιήσει παραπάνω από 52 και μάλιστα την Πρωτομαγιά. Είναι αυτός που βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ».

Πηγή: 902.gr