Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ο αγώνας, για να μείνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα στα χαρτιά, συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε και έστειλαν ηχηρό, καθαρό μήνυμα ότι ο αγώνας, για να μείνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα στα χαρτιά, συνεχίζεται,

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα, ωστόσο τον «τόνο» έδωσαν νωρίτερα δεκάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οι οποίοι ξεδίπλωσαν πανό μπροστά από το κτίριο της Βουλής, με το σύνθημα «Δεν θα εφαρμοστεί», στέλνοντας και με αυτό τον τρόπο το μήνυμα ότι θα φροντίσουν με τον αγώνα τους το απαράδεκτο νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της καταστολής να μείνει στα χαρτιά.

Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις, εργατικά σωματεία, φορείς με συνθήματα «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» και «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω οι κάμερες απ’ όλες τις σχολές», πορευτήκαν συγκροτημένα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι το Σύνταγμα.

Έξω από τη Βουλή, η πορεία των φοιτητών ενώθηκε με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Εκεί βρίσκονταν ήδη εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των σωματείων τους (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλία Αναπληρωτών), μαθητές που συσπειρώνονται στην Συντονιστική Επιτροπή της Αθήνας, σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και σε άλλους κλάδους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών.

Φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, ώστε να ακουστούν και μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου, οι διαδηλωτές, έστειλαν μήνυμα πως, ακόμα κι αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και γίνει νόμος, οι απαράδεκτες προβλέψεις του θα μείνουν στα χαρτιά. Ταυτόχρονα οι φοιτητές αναδείκνυαν την ανάγκη, οι σχολές, που παραμένουν κλειστές εδώ και ένα χρόνο, να ανοίξουν με όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τους δρόμους και τα αμφιθέατρα. Όπως είπε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων, «ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, αλλά τώρα ξεκινά» και πρόσθεσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται «για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά, για να ανοίξουν οι σχολές μας». Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται στους δρόμους αυτές τις εβδομάδες, διαδηλώνοντας μαζικά είναι είναι ήδη νικητές!

panekpaideutiko panekpaideutiko1 panekpaideutiko2 panekpaideutiko3 panekpaideutiko4 panekpaideutiko5 panekpaideutiko6 panekpaideutiko7

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων