Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ίδρυση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ).

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Στην κορυφή της πορείας βρίσκεται το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ ακολουθούν τα μαζικά μπλοκ των φοιτητών που φωνάζουν δυνατά συνθήματα όπως «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, οι φοιτητές ζητούν μόρφωση – Υγεία» και «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπε η Αστυνομία – Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία». Με αυτό τον τρόπο εκφράζουν τα αιτήματά τους για να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και να μην εφαρμοστεί ο απαράδεκτος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που εντείνει την καταστολή και φέρνει μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις στα ΑΕΙ.

Με τα δικά τους πανό συμμετέχουν στην κινητοποίηση οι ΟΔΠΤΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, καθώς και ο Σύλλογος Σπουδαστών Θεάτρου, Χορού, Κινηματογράφου.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών.

panekpaideutiko panekpaideutiko2 panekpaideutiko3 panekpaideutiko4 panekpaideutiko5 panekpaideutiko6

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»