Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδικές-Πανελλήνιες εξετάσεις: Το Ατέχνως εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία!

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, τους χιλιάδες αναπληρωτές-ομήρους καθηγητές, την ανεπάρκεια σχολικών υποδομών και τον αγώνα γονιών και μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης.

Δίπλα στους γονείς και μαθητές πολλοί εκπαιδευτικοί έδωσαν τη δική τους μάχη μέσα και έξω από το σχολείο για να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση και δράση για το μέλλον και τη ζωή που αξίζει στους νέους.

Ευχόμαστε στους μαθητές των σχολείων και αυριανούς μαχητές της ζωής να δώσουν τη μάχη των εξετάσεων με αισιοδοξία και επιτυχία.

Τους λέμε κι εμείς, και από τη δική μας εμπειρία, πως αυτές οι εξετάσεις είναι μία μάχη μόνο. Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες στη ζωή τους. Δεν υποτιμάμε καμία.

Η πιο πλατεία και ουσιαστική μόρφωση, η δουλειά, οι ανθρώπινες συνθήκες ζωής, ο πολιτισμός είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων των μαθητών.

Η μεγάλη μάχη της ζωής είναι να μη συμβιβαστεί κανείς με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσει. Να μην παραιτηθεί από το όραμα ενός κόσμου, όπου οι άνθρωποι του μόχθου, της επιστήμης, της Τέχνης και του Πολιτισμού θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στη ζωή! Οι μαχητές ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν.

Ατέχνως

Μετάβαση στο περιεχόμενο