Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης: Την Κυριακή 14 Απρίλη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αθήνα

Με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει την 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την ερχόμενη Κυριακή 14 Απρίλη, που έχει οριστεί Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Η Μαραθώνια Πορεία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής τόσο στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης όσο και στις πορείες που διοργανώνονται από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, την ίδια μέρα, σημειώνοντας πως «οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο, αξιοποιώντας τη λεγόμενη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO). Απαιτείται διαρκής πάλη, παίρνοντας υπόψη ότι η αιτία των επικίνδυνων εξελίξεων που στοιχίζουν ακριβά στους λαούς, είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών».

Πούλμαν από συνοικίες της Αττικής

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6.30 π.μ.Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΕΔΥΕ στα τηλέφωνα: 210 3844853, 210 3844854.

Πούλμαν επίσης ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Συγκεκριμένα: Από Ιλιον και Καματερό, 6.45 π.μ. Πετρούπολη δημαρχείο, 6.55 π.μ. Ιλιον – ΟΤΕ, 7 π.μ. Αγ. Ανάργυροι – Εκκλησία, 7.05 π.μ. Καματερό – «Μελίνα», Από Χαλάνδρι και Αγ. Παρασκευή, 7 π.μ. πλατεία Χαλανδρίου (πάρκινγκ), 7.15 π.μ. Αγία Παρασκευή – Εκκλησία, Από Νέο Ηράκλειο, 6.45 π.μ. Ν. Ηράκλειο «Τρία Αστέρια», 6.50 π.μ. Νέα Ιωνία – ΟΤΕ, Από Ανατολικές Συνοικίες, 6.40 π.μ. Ηλιούπολη – Γυμναστική Ακαδημία, 6.45 π.μ. Υμηττός – δημαρχείο, 6.45 π.μ. Βύρωνας – πλατεία Ταπητουργείου, 6.55 π.μ. Καισαριανή – έναντι Εκκλησίας Αγ. Νικολάου Καισαριανής, 7 π.μ. Ζωγράφου – Ούλοφ Πάλμε, Από Αγιο Δημήτριο, 6.30 π.μ. δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, Από Κερατσίνι, 6.30 π.μ. Κερατσίνι – πλατεία Λαού, 6.45 π.μ. Νίκαια – Περιβολάκι, Από Πειραιά, 6.45 π.μ. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Από Ελευσίνα (για τη στάση της Αγίας Παρασκευής), 4 το απόγευμα από το δημοτικό πάρκινγκ, Από 2ο Διαμέρισμα Αττικής, 6.30 π.μ. από Κάρπου και Βουλιαγμένης (Νέος Κόσμος), 6.40 π.μ. από Φιλολάου και Μετεώρων (Γούβα), 6.50 π.μ. από Φιλολάου και Ιφικράτους (Παγκράτι).

afisa eedye 2019

Μετάβαση στο περιεχόμενο