Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: Απειλές κατά προέδρου Φοιτητικού Συλλόγου καταγγέλλουν εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Την διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους φοιτητικούς συλλόγους της Κοζάνης, καθώς σήμερα Δευτέρα, εργαζόμενοι της υπηρεσίας ασφάλειας του Πανεπιστημίου στη ΖΕΠ στη Κοζάνη, απομάκρυναν πανό και αφίσες που ενημέρωναν για τις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος της υπηρεσίες προχώρησε σε απαράδεκτη απειλή κατά του προέδρου του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, λέγοντας πως θα του απαγορευτεί η είσοδος στο χώρο του πανεπιστημίου, λόγω της ανάρτησης του πανό.

«Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός έρχεται να προστεθεί στο απαράδεκτο πειθαρχικό συναδέλφων μας στην Πάτρα», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική», και καλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να ρίξουν στο κενό αυτές τις απειλές. «Το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης ιδεών, είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα να εκφράζουμε τη γνώμη μας, και κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό. Είναι δικαίωμα των εκλεγμένων στο ΔΣ του ΦΣ να ενημερώνουν τους συναδέλφους τους για τη δραστηριότητα των ΦΣ. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας διαδικασίες», προσθέτουν.

Επίσης, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» προχώρησαν σε παρέμβαση στον πρόεδρο του Τμήματος και τον Κοσμήτορα της Σχολής, κατά την οποία υπήρξε δέσμευση για την εξασφάλιση συγκεκριμένου χώρου για τις ανάγκες του Φοιτητικού Συλλόγου εντός της Σχολής.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα