Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Διαψεύδει ότι ο Κ. Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής του

Ψευδή στοιχεία αναφέρει, όπως αποδεικνύεται, στο βιογραφικό του ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με τα πτυχία και τις σπουδές του. 

Πιο συγκεκριμένα, στο βιογραφικό που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρεται πως ο κ. Βελόπουλος έλαβε το 2013 «το πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου» και to 2016 «ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία».

Η ίδια πληροφορία – περί σπουδών του Κ. Βελόπουλου στο Πανεπ. Κύπρου – υπάρχει και στο βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων.

velopoulos ptyxia

Από την πλευρά του, με γραπτή του ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης. Να τι αναφέρει:
«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Πτυχίο από το… Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Κ. Βελόπουλος λοιπόν ουδέποτε σπούδασε, ούτε φυσικά έλαβε κανένα πτυχίο, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο βουλευτής δημοσιοποίησε φωτογραφία-αντίγραφο μεταπτυχιακού του τίτλου στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου (Open University of Cyprus).

Το εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα ουδεμία σχέση έχει με το Πανεπιστήμιο Κύπρου – πρόκειται για δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.