Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΠΑΓΟΥ: Γονείς έστειλαν στο Αυτόφωρο Διευθυντή σχολείου για Αντιφασιστική Κατάληψη μιας μέρας

Επι­μέ­λεια Ομά­δα ¡H.lV.S! //

Αυτοί οι γονείς: Δεν είναι Απο­λί­τι­κοι… Δεν είναι παρ­τά­κη­δες… Δεν «νοιά­ζο­νται» μόνο για τα παι­διά τους…

Αυτοί οι γονείς στου Παπά­γου είναι ενερ­γά όργα­να του Κοι­νω­νι­κού Εκφα­σι­σμού, συνει­δη­τά όργα­να κατα­στο­λής του αντι­φα­σι­στι­κού αγώ­να μαθη­τών και εκπαιδευτικών.

Αυτοί οι γονείς: γνω­ρί­ζουν τι σημαί­νει Φασι­σμός, γνω­ρί­ζουν τι σημαί­νει Χρυ­σή Αυγή και όχι μόνο τους ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ, αλλά και τους ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ !!

Στο 1ο Λύκειο Παπά­γου όλοι γνω­ρί­ζουν ότι δρα Ναζι­στι­κός πυρή­νας της Χρυ­σής Αυγής. Μάλι­στα, πολ­λά θα μπο­ρού­σε να μας πει το γνω­στό στέ­λε­χος της δολο­φο­νι­κής συμ­μο­ρί­ας της Χρυ­σής Αυγής, ο Χρή­στος Παππάς.
Πρό­σφα­τα, στο σχο­λείο πήγαν και έγρα­ψαν φασι­στι­κά συν­θή­μα­τα. Οι μαθη­τές και οι εκπαι­δευ­τι­κοί κατα­δί­κα­σαν την εμε­τι­κή ενέρ­γεια. Μάλι­στα, οι μαθη­τές απο­φά­σι­σαν να σβή­σουν τα συνθήματα.

Έκα­ναν ΚΑΤΑΛΗΨΗ μιας μέρας, ζητώ­ντας να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επα­να­λη­φθούν τέτοια άθλια γεγο­νό­τα. Κάτι για το οποίο δεσμεύ­τη­κε ο Λυκειάρχης.

Αυτοί οι γονείς λοι­πόν κάλε­σαν την Αστυ­νο­μία και πήγαν Αυτό­φω­ρο το Λυκειάρ­χη «για­τί ανέ­χτη­κε την κατά­λη­ψη» !!

Εμείς καταγ­γέλ­λου­με αυτούς τους γονείς που δίνουν το ΧΕΡΙ στο Ναζι­σμό.

Θυμί­ζου­με:

Σε ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τα φασι­στι­κά μηνύ­μα­τα που έγρα­ψαν στους τοί­χους του 1ου Λυκεί­ου Παπά­γου, την περα­σμέ­νη Τρί­τη, οι μαθη­τές του προ­χώ­ρη­σαν σήμε­ρα σε κατάληψη.

Τα εμε­τι­κά ‑όπως τα απο­κα­λούν συν­θή­μα­τα γέμι­σαν ταυ­τό­χρο­να και τους τοί­χους των δημο­τι­κών σχο­λεί­ων της περιοχής.

«Είμα­στε άτο­μα τα οποία στη γει­το­νιά μας είμα­στε με πολυ­ε­θνι­κές παρέ­ες και αυτά τα συν­θή­μα­τα μας προ­κα­λούν οργή»… «Πιστεύ­ου­με ότι η επί­θε­ση στους δρό­μους της γει­το­νιάς μας και στα σχο­λεία μας είναι στο­χευ­μέ­νη με σκο­πό να παρα­κι­νή­σει μικρό­τε­ρα παι­διά με χαμη­λές ιστο­ρι­κές γνώ­σεις αλλά και όχι μόνο»…  ανα­φέ­ρουν οι μαθη­τές στην ανα­κοί­νω­ση που θυροκόλλησαν.

Με δική τους πρω­το­βου­λία οι μαθη­τές του σχο­λεί­ου την ίδια μέρα παρέ­μει­ναν μέχρι αργά για να σβή­σουν όλα τα μηνύματα.

Η συμ­βο­λι­κή κατά­λη­ψη δια­μαρ­τυ­ρί­ας έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί να ισχύ­σει μέχρι τις 12.00 αλλά συνε­χί­ζε­ται μέχρι και αυτή τη στιγ­μή, ενώ είναι άγνω­στο αν θα παρα­μεί­νει και αύριο Τρί­τη κλει­στό το σχολείο.

Αυτό που συνέ­βη στο Λύκειο Παπά­γου (στην Κύπρου) είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση στους φασίστες.

Η απά­ντη­ση της εκπαι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας, εκπαι­δευ­τι­κών και μαθη­τών, μάλ­λον πρέ­πει να τους ανη­συ­χή­σει, καθώς γενι­κή υπήρ­ξε η κατα­δί­κη των  συν­θη­μά­των του μίσους, του ρατσι­σμού και του εθνι­κι­σμού.

Και μάλι­στα όταν απο­φα­σί­στη­κε να σβη­στούν τα συν­θή­μα­τα, δεκά­δες μαθη­τές προ­σφέρ­θη­καν και ανέ­λα­βαν αυτοί να βάψουν το σχολείο.

Για­τί οι μαθη­τές θέλουν να στεί­λουν ένα μήνυ­μα ΕΙΡΗΝΗΣ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ των λαών.

Ότι θέλουν το σχο­λείο τους να διδά­σκει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ένα σχο­λείο που να διδά­σκει Ανθρω­πιά και Ανο­χή στη Δια­φο­ρε­τι­κό­τη­τα, που ανοί­γει το δρό­μο στη γνώ­ση και τον Πολιτισμό.

Αυτά τα συν­θή­μα­τα είναι γραμ­μέ­να στις καρ­διές και στο μυα­λό των παι­διών μας, ανε­ξάρ­τη­τα την χώρα προ­έ­λευ­σης τους, τη θρη­σκεία και το χρώ­μα τους.

Πηγή

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο