Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΠΑΠΑΓΟΥ: Γονείς έστειλαν στο Αυτόφωρο Διευθυντή σχολείου για Αντιφασιστική Κατάληψη μιας μέρας

Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //

Αυτοί οι γονείς: Δεν είναι Απολίτικοι… Δεν είναι παρτάκηδες… Δεν «νοιάζονται» μόνο για τα παιδιά τους…

Αυτοί οι γονείς στου Παπάγου είναι ενεργά όργανα του Κοινωνικού Εκφασισμού, συνειδητά όργανα καταστολής του αντιφασιστικού αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αυτοί οι γονείς: γνωρίζουν τι σημαίνει Φασισμός, γνωρίζουν τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και όχι μόνο τους ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ, αλλά και τους ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ !!

Στο 1ο Λύκειο Παπάγου όλοι γνωρίζουν ότι δρα Ναζιστικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, πολλά θα μπορούσε να μας πει το γνωστό στέλεχος της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς.
Πρόσφατα, στο σχολείο πήγαν και έγραψαν φασιστικά συνθήματα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί καταδίκασαν την εμετική ενέργεια. Μάλιστα, οι μαθητές αποφάσισαν να σβήσουν τα συνθήματα.

Έκαναν ΚΑΤΑΛΗΨΗ μιας μέρας, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια άθλια γεγονότα. Κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Λυκειάρχης.

Αυτοί οι γονείς λοιπόν κάλεσαν την Αστυνομία και πήγαν Αυτόφωρο το Λυκειάρχη «γιατί ανέχτηκε την κατάληψη» !!

Εμείς καταγγέλλουμε αυτούς τους γονείς που δίνουν το ΧΕΡΙ στο Ναζισμό.

Θυμίζουμε:

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φασιστικά μηνύματα που έγραψαν στους τοίχους του 1ου Λυκείου Παπάγου, την περασμένη Τρίτη, οι μαθητές του προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη.

Τα εμετικά -όπως τα αποκαλούν συνθήματα γέμισαν ταυτόχρονα και τους τοίχους των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

«Είμαστε άτομα τα οποία στη γειτονιά μας είμαστε με πολυεθνικές παρέες και αυτά τα συνθήματα μας προκαλούν οργή»… «Πιστεύουμε ότι η επίθεση στους δρόμους της γειτονιάς μας και στα σχολεία μας είναι στοχευμένη με σκοπό να παρακινήσει μικρότερα παιδιά με χαμηλές ιστορικές γνώσεις αλλά και όχι μόνο»…  αναφέρουν οι μαθητές στην ανακοίνωση που θυροκόλλησαν.

Με δική τους πρωτοβουλία οι μαθητές του σχολείου την ίδια μέρα παρέμειναν μέχρι αργά για να σβήσουν όλα τα μηνύματα.

Η συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί να ισχύσει μέχρι τις 12.00 αλλά συνεχίζεται μέχρι και αυτή τη στιγμή, ενώ είναι άγνωστο αν θα παραμείνει και αύριο Τρίτη κλειστό το σχολείο.

Αυτό που συνέβη στο Λύκειο Παπάγου (στην Κύπρου) είναι η καλύτερη απάντηση στους φασίστες.

Η απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών και μαθητών, μάλλον πρέπει να τους ανησυχήσει, καθώς γενική υπήρξε η καταδίκη των  συνθημάτων του μίσους, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Και μάλιστα όταν αποφασίστηκε να σβηστούν τα συνθήματα, δεκάδες μαθητές προσφέρθηκαν και ανέλαβαν αυτοί να βάψουν το σχολείο.

Γιατί οι μαθητές θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ και ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ των λαών.

Ότι θέλουν το σχολείο τους να διδάσκει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ένα σχολείο που να διδάσκει Ανθρωπιά και Ανοχή στη Διαφορετικότητα, που ανοίγει το δρόμο στη γνώση και τον Πολιτισμό.

Αυτά τα συνθήματα είναι γραμμένα στις καρδιές και στο μυαλό των παιδιών μας, ανεξάρτητα την χώρα προέλευσης τους, τη θρησκεία και το χρώμα τους.

Πηγή

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog