Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση – Oι εκπαιδευτικοί απαντούν με συλλαλητήρια και απεργία

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας-αποχής από κάθε αξιολόγηση. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και προβλέπει 3.000 ευρώ ποινή για κάθε παράβαση.

Την είδηση επιβεβαίωσε με σχετική της ανάρτηση στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην οποία ανέφερε: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας». Αυτό που συνεχίζεται είναι η αυταρχική κατρακύλα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που έχει θορυβηθεί από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να απαντήσουν με συλλαλητήρια και απεργία.

Κανονικά πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη, καθώς όπως διευκρίνισε η ΑΔΕΔΥ, η απεργία δεν σχετίζεται με την αγωγή της Ν. Κεραμέως.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο για τη Δευτέρα από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εφετεία (οδός Λουκάρεως).

vardianos sta sporka 5