Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Παράνομη» η εκλογή του Ντιάζ-Κανέλ λέει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών

Λίγες μόλις ώρες αφότου ο Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας και τα όργανα του ιμπεριαλισμού άρχισαν να εξαπολύουν τις πρώτες επιθέσεις. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών Λουίς Αλμάγκρο ο οποίος σε ανακοίνωση του χαρακτήρισε «παράνομη» την εκλογή του Ντιάζ-Κανέλ, εκτοξεύοντας χυδαία επίθεση ενάντια στο νησί της Επανάστασης.

«Η προεδρική διαδοχή της οποίας γίναμε μάρτυρες στην Κούβα είναι μια προσπάθεια διατήρησης ενός καθεστώτος αυταρχικού, δυναστικού, οικογενειοκρατικού. Αυτό ονομάζεται δικτατορία» ανέφερε ο- γνωστός για τις πολιτικές διασυνδέσεις του με τις ΗΠΑ- Αλμάγκρο.

Λειτουργώντας σαν φερέφωνο της Ουάσινγκτον και αναπαράγοντας τα γνωστά επιχειρήματα των εχθρών της Κούβας, ο Γ.Γ. του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών υπογράμμισε ότι η ανάδειξη του Ντίας-Κανέλ ακολουθεί «δεκαετίες έλλειψης δημοκρατίας και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών».

Ο Λουίς Αλμάγκρο (αριστερά) σε συνάντηση του με τον τ.Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Ο Λουίς Αλμάγκρο (αριστερά) σε συνάντηση του με τον τ.Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Να σημειωθεί ότι ο Λουίς Αλμάγκρο, πρώην υπουργός εξωτερικών της Ουρουγουάης, έχει κατά καιρούς επιτεθεί τόσο ενάντια στη Βενεζουέλα όσο και στην Κούβα, την ίδια στιγμή που διατηρεί στενούς δεσμούς με το πολιτικό κατεστημένο στις ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017, ο Αλμάγκρο είχε προσκληθεί στην Κούβα από αντικομμουνιστική, αντεπαναστατική οργάνωση η οποία ήθελε να του απονείμει βραβείο. Η κουβανική κυβέρνηση του είχε τότε απαγορεύσει την είσοδο στην κουβανική επικράτεια.