Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα καράβια – Ναυτεργάτες: Στους καταπέλτες θα κουρελιαστεί η απόφαση

“Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων” αναφέρουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη σημερινή απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών  ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Οι διοικήσεις των σωματείω προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.»

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» διαμηνύουν  στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί και σε προσυγκέντρωση στις 5 το πρωί.

Η ανακοίνωση:

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.

Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από τη μαζική – μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές στο να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μαζί με τις κυβερνήσεις τους, δεν διστάζουν να συνεχίζουν να επικαλούνται στα δικαστήρια τον ν. 330/1976 για το προσωπικό ασφαλείας πλοίου και να γράφουν στα “παλιά τους τα παπούτσια” ακόμα και διεθνείς συμβάσεις όπως ο “Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων” (ISM), που είναι από το 1980, είναι υποχρεωτικός για άλλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και καθορίζει τους υπεύθυνους στην ασφάλεια του πλοίου.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο τη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, γνωρίζοντας εδώ και μήνες τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, των συνδικάτων και την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τους, τη μέρα της συζήτησης στη Βουλή.

Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, είναι αγώνας για να έχουν και οι επόμενες γενιές, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να έχει δουλειά με δικαιώματα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές, που γράφουν πανελλαδικές εξετάσεις και ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει μέριμνα για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα.

Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων. Απεργιακή προσυγκέντρωση ναυτεργατών, Τετάρτη 16 Ιούνη στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργιακή Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 π.μ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων:

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα