Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παρά το εμπάργκο η Κούβα διαθέτει δικό της φάρμακο κατά του covid-19 στους επισκέπτες από το εξωτερικό

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Οι υγειονομικές αρχές των δήμων της Αβάνας Boyeros και Diez de Octubre άρχισαν να διαθέτουν το φάρμακο Nasalferón στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, από τις 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε στο επαρχιακό συμβούλιο (CDP) της Αβάνας, μεταδίδει η ιστοσελίδα onkubanews.

Η πηγή υπενθυμίζει ότι το Nasalferón είναι ένα ανοσοπροστατευτικό φάρμακο που προέρχεται από το φάρμακο ιντερφερόνη που εξελίσσεται στην Κούβα.

Η είδηση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του σταθμού Radio COCO και επιβεβαιώνεται από το πρακτορείο ειδήσεων Agencia Cubana de Noticias, εξηγεί ότι το φάρμακο είναι σε υγρή μορφή και θα εφαρμόζεται με μια σταγόνα πρωί και βράδυ για μια περίοδο μεταξύ πέντε και 10 ημερών.

Όσοι θα φιλοξενήσουν επισκέπτες από το εξωτερικό πρέπει να ξεκινήσουν τη θεραπεία τρεις ημέρες πριν από την άφιξη του ταξιδιώτη στο σπίτι τους.

Το Nasalferón έχει χρησιμοποιηθεί με 93% αποτελεσματικότητα σε 4.319 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην επαρχία Ciego de Ávila ως προληπτικό μέτρο για να σταματήσει η μετάδοση του COVID-19 τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Nasalferón, εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού SARSCoV-2, ο οποίος προκαλεί COVID-19, και τροποποιεί τον αριθμό των αποικιών που υπάρχουν στο σώμα, εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διασφάλιση ότι εάν οι άνθρωποι μολυνθούν με το παθογόνο δεν αναπτύσσουν σοβαρά συμπτώματα.

Η δρ. Ileana Morales Suárez, διευθυντής επιστήμης και τεχνολογικής καινοτομίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, διευκρίνισε ότι η χρήση αυτού του φαρμάκου θα επεκταθεί σύντομα στην υπόλοιπη επαρχία.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;