Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Η ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά (και πάλι) το φασιστικό παραλήρημα του Κασιδιάρη!

Ήταν τέτοια μέρα πριν από έναν ακρι­βώς χρό­νο, όταν γρά­φα­με για την απα­ρά­δε­κτη κίνη­ση της ΕΡΤ να μετα­δώ­σει σε ζωντα­νή μετά­δο­ση, αμέ­σως μετά το τέλος της στρα­τιω­τι­κής παρέ­λα­σης στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, τις προ­κλη­τι­κές δηλώ­σεις του χρυ­σαυ­γί­τη Κασι­διά­ρη. Και σήμε­ρα βρε­θή­κα­με στο ίδιο έργο θεα­τές, με τον βου­λευ­τή της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής να παρα­λη­ρεί σε ζωντα­νή σύν­δε­ση από το πρώ­το κανά­λι της δημό­σιας τηλεόρασης.

Σε άλλο ένα κήρυγ­μα φασι­στι­κού-εθνι­κι­στι­κού δηλη­τη­ρί­ου, ο χρυ­σαυ­γί­της δεν έχα­σε την ευκαι­ρία να υμνή­σει τον δικτά­το­ρα Μετα­ξά, παρου­σιά­ζο­ντας τον ως… «πρω­το­μά­στο­ρα» και «ηγέ­τη» του Όχι και της πάλης του ελλη­νι­κού λαού ενά­ντια στους ιτα­λούς κατα­κτη­τές. Στις ίδιες δηλώ­σεις, ο βου­λευ­τής της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης έστα­ξε ρατσι­στι­κό δηλη­τή­ριο ενά­ντια στο γει­το­νι­κό κρά­τος της ΠΓΔΜ απο­κα­λώ­ντας το «κρα­τί­διο σλά­βων και αλβα­νών», ενώ επα­νέ­λα­βε τις υπο­κρι­τι­κές ψευ­το­πα­τριω­τι­κές κορώ­νες της Χρυ­σής Αυγής για την ελλη­νι­κό­τη­τα της Μακεδονίας. 

Το ζήτη­μα όμως, όπως και πέρ­σι έτσι και φέτος, δεν είναι ο Κασι­διά­ρης και τα εμε­τι­κά του παρα­λη­ρή­μα­τα. Το ζητού­με­νο είναι η στά­ση της ΕΡΤ που, για ακό­μη μια φορά, όχι μόνο δεν στά­θη­κε στο ύψος των περι­στά­σε­ων, αλλά έδω­σε και πάλι βήμα στους πολι­τι­κούς απο­γό­νους του Μετα­ξά να ξερά­σουν το φασι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο ανή­με­ρα της αντι­φα­σι­στι­κής εορ­τής της 28ης Οκτωβρίου! 

Τι δου­λειά έχουν οι υμνη­τές του Μετα­ξά, του Μου­σο­λί­νι και του Χίτλερ, οι υπό­δι­κοι για δολο­φο­νί­ες και μια σει­ρά εγκλή­μα­τα, στην αντι­φα­σι­στι­κή επέ­τειο του «Όχι» που ο ελλη­νι­κός λαός είπε απέ­να­ντι στους κατακτητές;

Δυστυ­χώς, για άλλη μια φορά, με την στά­ση της η ΕΡΤ «ξεπλέ­νει» το ναζι­στι­κό, εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα της Χρυ­σής Αυγής. Για άλλη μια φορά, η ΕΡΤ δίνει βήμα, σε ζωντα­νή μάλι­στα μετά­δο­ση από την παρέ­λα­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης, στους νοσταλ­γούς του πιο μαύ­ρου φασι­σμού. Πρό­κει­ται για την ίδια ΕΡΤ που μετα­δί­δει ανι­στό­ρη­τα αντι­κομ­μου­νι­στι­κά ντο­κι­μα­ντέρ για το Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο, ρίχνο­ντας νερό στο μύλο της αντί­δρα­σης και της θεω­ρί­ας των δύο άκρων. 

Αιδώς Αργεί­οι!

Ατέ­χνως.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο