Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη «διαρροή» του βίντεο από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Την ώρα που υπάλληλοι στη ΔΟΥ Κοζάνης δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, μετά την επίθεση εναντίον τους από έναν 45χρονο με τσεκούρι, αγανάκτηση προκάλεσε η διαρροή του βίντεο της επίθεσης αυτής και η δημοσίευσή του από μερίδα των ΜΜΕ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για το πώς διέρρευσε το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της ΔΟΥ, που καταγράφει την αιματηρή επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό δύο υπαλλήλων της εφορίας και τον ελαφρύτερο μίας ακόμη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω βίντεο βρίσκεται στον σκληρό δίσκο στη ΔΟΥ και ένα αντίγραφο του εν λόγω οπτικού υλικού έχει δοθεί στην Αστυνομία και ήδη βρίσκεται ως προανακριτικό υλικό, και το άλλο έχει σταλεί στα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Γιάννης Ποδιώτης για να «κατέβει» το βίντεο της επίθεσης από το διαδίκτυο. Ήδη, το συγκεκριμένο οπτικό υλικό έχει κατέβει από το youtube. Υπενθυμίζεται πως το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr, απορίας άξιον πώς απέκτησε το οπτικό υλικό το οποίο και χωρίς ίχνος σεβασμού στα θύματα δημοσιοποίησε. Απορία προκαλεί η μέχρι τώρα σιωπή της ΕΣΗΕΑ. Θεωρεί τη δηοσίευση του βίντεο σύμφωνη με τη δημοσιογραφική δεοντολογία;

Η κατάσταση της υγείας των θυμάτων της επίθεσης με τσεκούρι