Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με «τις φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη»

«Τα αιτήματα του λαού των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών, για άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, στελέχωση της πολιτικής προστασίας και υλοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων», ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με «τις φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη».

Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ανέφερε: «Στην Ελλάδα, ο λαός αντιμετώπισε μεγάλες πυρκαγιές, πλημμύρες, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, κατέστρεψαν κατοικίες, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές, χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης».

«Σκόπιμα αποπροσανατολίζετε με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή για να ‘βγει λάδι’ η ευρωενωσιακή στρατηγική ‘κόστους – οφέλους’ που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις κι η σημερινή της ΝΔ που απογυμνώνει κι εμπορευματοποιεί τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, θεωρεί ‘μη επιλέξιμα’ τα αναγκαία έργα προστασίας, παραδίδει τα δάση προς εκμετάλλευση στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το πολυδιαφημισμένο ‘RescEU’ που ανακυκλώνει τις ελλείψεις μέσων από χώρα σε χώρα και φτάνει συνήθως κατόπιν τραγωδίας, απέδειξε ότι τα κρίσιμα 24ωρα, στο πεδίο της μάχης βρίσκεται ο λαός που με αυτοθυσία υπερασπίζεται τη ζωή και το βιος του, καθώς οι υποστελεχωμένες κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Όσο για το Ταμείο Αλληλεγγύης, λόγω των προϋποθέσεών του, αποδεδειγμένα δεν αποζημιώνει τα ίδια τα πληγέντα λαϊκά νοικοκυριά» πρόσθεσε ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος και τόνισε καταλήγοντας στην παρέμβασή του:

«Ο λαός στις πληγείσες περιοχές οργανωμένα παλεύει για άμεση 100% αποζημίωση των ζημιών, για κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα και υποδομές και για τα απαραίτητα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα με ευθύνη του κράτους».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα