Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για την αποφυλάκιση του Γ. Πατέλη

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γεώργιος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει ένα χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013. Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία, και με ένα εξοργιστικό σκεπτικό, έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Για την ιστορία, ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια που το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα οργάνωσε στο άψε-σβήσε το τάγμα εφόδου, αυτός με τον οποίο επικοινώνησε ο Ρουπακιάς μόλις συνελήφθη, αυτός που όρκιζε νεοσύλλεκτους χρυσαυγίτες στη Νέδα, που έλεγε πως «ό,τι κινείται σφάζεται, αρκεί να πάρω το ok από τον Λαγό», έμεινε στη φυλακή (μαζί με τον χρόνο της προφυλάκισης) 30 μήνες…

vivlio mpelogiannis