Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Παραγγελία του εισαγγελέα Α.Π. να ερευνηθεί εάν κατά τις πρόσφατες επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υποκρύπτονται εγκληματικές οργανώσεις

Να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, σχετικά με τις επιθέσεις φασιστοειδών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ιδιαίτερα προς τις Εισαγγελίες Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πρόσφατα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμοί από ομάδες κουκουλοφόρων, ομάδες ατόμων του φασιστικού χώρου, κ.λπ. Από την Αστυνομία έγιναν συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφα, φυσίγγια, μαχαίρια, κ.λπ. Κατά των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλημμελήματα.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας λέει πως υπάρχει παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα περιστατικά, ωστόσο μπορεί να γίνει «δικονομική παρέμβαση προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

vivlio mpelogiannis